Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Tesla κάθε 40 δευτερόλεπτα!

Ελλάδα 23:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα Tesla κάθε 40 δευτερόλεπτα!

ΝΕΑ

Ένα Tesla κάθε 40 δευτερόλεπτα!

ΝΕΑ

Το εργοστάσιο της Tesla στην Σαγκάη κατασκευάζει ένα αυτοκίνητο κάθε 40 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα η Tesla στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι το Giga Factory στην Σαγκάη το πρώτο εξάμηνο του 2023 κατάφερε να φτάσει σχεδόν στο 100% της δυναμικής του όσον αφορά την παραγωγή.

Η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής είναι σε θέση να κατασκευάσει πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα το χρόνο και ήδη η Tesla ανακοίνωσε ότι έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Το εργοστάσιο έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο αποτελεσματικότητας που μπορεί να ολοκληρώσει ένα Tesla σε μόλις 40 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι ξεπερνάει το εργοστάσιο της Ford στις ΗΠΑ που φτιάχνει ένα F-150 κάθε 49 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Για να επιτευχθούν αυτές οι ταχύτητες έχουν επιστρατευτεί κορυφαίες ρομποτικές τεχνολογίες, οι οποίες συνεχώς εξελίσσονται, αλλά και η τεχνολογία IDRA που είναι η γιγάντια πρέσα χύτευσης που απλουστεύει τη διαδικασία κατασκευής.

Advertisement

Σε ένα βίντεο που δημοσιοποίησε η Tesla Ασίας γίνεται μια ξενάγηση μέσα στο εργοστάσιο, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται στα 16 εστιατόρια που βρίσκονται στη μονάδα η οποία παρέχει κορυφαίας ποιότητας φαγητού στους εργαζομένους. Το Giga Factory της Tesla είναι επίσης σταθμός εξαγωγών για τα Model 3 και Model Y σε μεγάλες αγορές όπως η Ταϊλάνδη και ο Καναδάς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο έχουν τα Tesla στην Τουρκία και πόσο στην Ελλάδα;
Παραγγελίες και αναμονή για το Tesla Cybertruck
Tesla για Ελλάδα: Το τσάμπα πέθανε