Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Suzuki S-Cross: Συνταγή επιτυχίας

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki S-Cross: Συνταγή επιτυχίας

ΝΕΑ

Suzuki S-Cross: Συνταγή επιτυχίας

ΝΕΑ

Το νέο Suzuki S-Cross προσφέρει ένα πολύ δελεαστικό πακέτο τεχνολογίας, άνεσης και ασφάλειας που το κάνει ακαταμάχητο.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Suzuki αποφάσισε να κοιτάξει σοβαρά την κατηγορία των crossover SUV ο ανταγωνισμός σκιάχτηκε. Όλοι γνώριζαν καλά πως οι Ιάπωνες όταν καταπιάνονται σοβαρά με μια κατηγορία πάντα προσφέρουν ένα πακέτο που δύσκολα μπορεί να αγγίξει ο ανταγωνισμό, κάτι που τελικά αποδείχτηκε και στην περίπτωση του νέου S-Cross.

Στο νέο S-Cross όλα ξεκινούν από την εμφάνιση η οποία είναι πιο προσεγμένη και ποιοτική από ποτέ. Το SUV της Suzuki εκπέμπει μια πολυτέλεια, η οποία πηγάζει τόσο από την ποιότητα κατασκευής, όσο και από την στιβαρή προσέγγιση της εταιρείας. Ιδιαίτερη είναι η μάσκα εμπρός η οποία είναι υπερυψωμένη και επιβλητική. Συνοδεύεται από χαρακτηριστικούς προβολείς με δυναμική φωτεινή υπογραφή, κάτι που επαναλαμβάνεται και στο πίσω μέρος στα αντίστοιχα φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά του Suzuki S-Cross έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την άνεση και την ασφάλεια. Η καμπίνα λοιπόν στο εσωτερικό είναι ευρύχωρη με πολύ έξυπνο σχεδιασμό στους χώρους αποθήκευσης, ενώ το πορτμπαγκάζ των 430 λίτρων διασφαλίζει ξέγνοιαστα ταξίδια για όλη την οικογένεια.

Η ασφάλεια επίσης είναι κάτι που έχει προσέξει ιδιαίτερα η Suzuki τοποθετώντας σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Η πλατφόρμα Suzuki Safety Support προσφέρει όλα εκείνα τα στοιχεία στον οδηγό (Adaptive Cruise Control, Blind Spot, κάμερα 360) για να απολαύσει την οδήγηση χωρίς άγχος έχοντας πάντα έναν χρήσιμο βοηθό στο πλευρό του.

Advertisement

Η υβριδική εποχή της Suzuki έχει προσγειωθεί και στο νέο S-Cross. Το crossover διαθέτει δύο μηχανικά σύνολα τα οποία υποβοηθούνται από υβριδικό σύστημα για μεγαλύτερη οικονομία στο καύσιμο, καλύτερη απόδοση και φυσικά μείωση των ρύπων στο περιβάλλον. Ο πρώτος κινητήρας είναι ο γνωστός 1.4 λίτρων (Boosterjet) ήπια υβριδικός (Mild Hybrid) ο οποίος αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm ροπής με τη βοήθεια τούρμπο. Το σύνολο συνεργάζεται με ένα μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ υπάρχει δυνατότητα επιλογής κίνησης στους δύο ή τέσσερις τροχούς με την έκδοση All Grip.

Advertisement

Για ακόμα πιο ισχυρή εμπλοκή της ηλεκτροκίνησης η Suzuki προσφέρει την έκδοση Strong Hybrid. Σε αυτήν την περίπτωση ο κινητήρας βενζίνης των 1.5 λίτρων (Dualjet) αποδίδει 102 ίππους και συνοδεύεται από ένα ηλεκτροκινητήρα 33 ίππων. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο 6AGS με την μετάδοση και εδώ να μεταφέρεται είτε στους δύο είτε στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Η Suzuki, χάρη στην μεγάλη εμπειρία της στην τετρακίνηση, έχει σχεδιάσει ειδικά για το S-Cross το σύστημα All Grip. Το συγκεκριμένο σύστημα τετρακίνησης δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις λειτουργίες (Auto, Sport, Snow και Lock) προκειμένου να ρυθμίσει ηλεκτρονικά την εμπλοκή των διαφορικών και να κινηθεί το αυτοκίνητο με άνεση σε κάθε είδους τερέν.

Το νέο Suzuki S-Cross είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, την GL, την GL+ και την GLX που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου οικογενειάρχη. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα επιλογής 8 διαφορετικών χρωμάτων με την τιμή να ξεκινάει από τις 22.880 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Suzuki S-CROSS: Δυνατότητες πέρα από τα όρια!
Συγκριτική δοκιμή: Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 140 PS vs Suzuki S-Cross 1.4 2WD
Suzuki S-Cross, για τα πάντα (+video)