Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα SUV εμπνευσμένο από το… Mad Max

Ελλάδα 3:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα SUV εμπνευσμένο από το… Mad Max

ΝΕΑ

Ένα SUV εμπνευσμένο από το… Mad Max

ΝΕΑ

Η Volkswagen μάς συστήνει ένα -πολύ διαφορετικό- Atlas με 2λιτρο turbo κινητήρα 600 ίππων.

Advertisement
Advertisement

H Volkswagen θα συμμετέχει στη διοργάνωση Baja 1000 και σε ειδική κατηγορία με ένα τροποποιημένο Atlas Cross Sport R, το οποίο όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες δεν έχει τίποτα κοινό με το μοντέλο παραγωγής.

Το πρωτότυπο αγωνιστικό μοντέλο αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles και εξελίχθηκε με τη βοήθεια του οδηγού της Volkswagen, Tanner Foust και τον βετεράνο του Baja, Rhys Millen. Εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο turbo κινητήρα και μπορεί μεν να αποδίδει 600 ίππους, αλλά οι μηχανικοί έχουν μειώσει την ιπποδύναμη στους 480 για να ισορροπήσει ανάμεσα στην καλή απόδοση και στην αξιοπιστία. Εάν αναρωτιέστε από που προέρχεται αυτός ο κινητήρας, η Volkswagen εξέλιξε το εν λόγω μοτέρ για το WRC και το Rallycross.

Advertisement
Advertisement

Είδατε αυτή την Porsche που είναι έτοιμη για Baja;

Επειδή όμως το σκληροπυρηνικό SUV είναι υπό εξέλιξη, η Volkswagen δεν αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του. Από τις εικόνες διακρίνουμε ότι στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι να λανσάρει ένα off-road animal και να αντέχει τις δύσκολες καταστάσεις της “επίπονης” διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι και το πρώτο τετρακίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα πάρει μέρος στο Baja Class 7.