Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα μοναδικό roadster προς πώληση

Ελλάδα 6:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα μοναδικό roadster προς πώληση

ΝΕΑ

Ένα μοναδικό roadster προς πώληση

ΝΕΑ

Τέσσερα χρόνια πριν η VLF έφτιαξε ένα και μόνο Force 1 V10 Roadster και τέσσερα coupe, όλα βασισμένα στο Dodge Viper με τον περίφημο V10. Από τα πέντε, τώρα βρίσκεται προς πώληση το μοναδικό roadster.

Advertisement
Advertisement

Λίγα χρόνια πριν, το 2017, η αμερικανική VLF Automotive οραματιζόταν την παραγωγή κατόπιν παραγγελίας, περίπου 50 αυτοκινήτων.

Η παραγωγή όμως του Force 1 V10 τελείωσε στα μόλις 5 αυτοκίνητα που ολοκληρώθηκαν, από τα οποία μόνο το ένα ήταν roadster και είναι το εικονιζόμενο που τώρα βρίσκεται προς πώληση. Υπεύθυνος για το σχεδιασμό του coupe αλλά και του roadster, ήταν ο Henrik Fisker, ο οποίος αποτέλεσε το βασικό πυλώνα για τη δημιουργία της VLF Automotive, μαζί με τον πρώην αντιπρόεδρο της GM, Bob Lutz και τον επιχειρηματία Gilbert Villarreal. Το «χτίσιμο» ενός μοντέλο από λευκό χαρτί, θα ήταν πολλαπλάσια κοστοβόρο για τη μικρή εταιρεία και έτσι αποφασίστηκε το Force 1 να βασιστεί πάνω σε κάποιο υπάρχον μοντέλο της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε μια short list επιλογών και στο τέλος, «πέρασε» το Dodge Viper για να χρησιμοποιηθεί ως βάση. Συνεπώς, το Force 1 έχει την ίδια πλατφόρμα και τον ίδιο V10 κινητήρα αλλά διαφορετικό αμάξωμα, αρκετές αλλαγές στην καμπίνα και ιδιαίτερα στη θέση του οδηγού αλλά και ακόμα περισσότερη ισχύ. Το σύνολο των 8,4 λίτρων είναι καλό για απόδοση ισχύος 745 ίππων και ροπής 865 Nm και συνδυάστηκε με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, κάτι που του επέτρεπαν να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα ήταν τα 351 χλμ./ώρα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που είναι προς πώληση, φαίνεται πως δεν ήταν στην κατοχή κάποιου που είχε ανάγκη μεταφορικού μέσου και έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνοδεύουν την αγγελία πώλησης, στο συνολικό χιλιομετρητή αναγράφονται μόλις 248 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο είναι όπως φαίνεται σε εξαιρετική κατάσταση, με το σκούρο γκρι μεταλλικό του χρώμα να μοιάζει άθικτο, όπως και το μαύρο καπιτονέ σαλόνι. Με την καταβολή των 349.900 δολαρίων (288.527 ευρώ), ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει τη χαρά του να βλέπει το όνομά του χαραγμένο σε ειδικό ταμπελάκι μέσα στο αυτοκίνητο. Για τυχόν ενδιαφερόμενους, η πώληση γίνεται από την Atlantis Motor Group.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Advertisement

Διαβάστε ακόμα: 

O “θάνατος” του Viper δεν σημαίνει και το τέλος του VFL Force 1

Ένα μοναδικό Dodge Viper ACR με ελάχιστα χιλιόμετρα (VIDEO)

Advertisement

To πιο άγριο Dodge Viper έχει τέσσερις τροχούς στον πίσω άξονα (VIDEO)