Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Miata που δεν μοιάζει με κανένα άλλο (VIDEO)

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Miata που δεν μοιάζει με κανένα άλλο (VIDEO)

ΝΕΑ

Ένα Miata που δεν μοιάζει με κανένα άλλο (VIDEO)

ΝΕΑ

Είναι υπερυψωμένο, τετρακίνητο, με κινητήρα από Subaru Impreza WRX και πραγματικά, μοιάζει ικανό να πάει παντού το συγκεκριμένο Mazda MX5 πρώτης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Το Mazda MX-5 Miata είναι γνωστό ως ένα προσιτό σπορ αυτοκίνητο που με λίγες βελτιώσεις, μπορεί να παίξει πολλούς και ενδιαφέροντες ρόλους.

Από αυτοκίνητο καλοκαιρινής βόλτας, έως ειδικά προσαρμοσμένο για track days, το ΜΧ5 δίνει τη βάση για να φτιάξει ο καθένας ότι ακριβώς θέλει για να περνάει καλά στο δρόμο. Ή και μακριά από αυτόν, όπως στην προκειμένη περίπτωση με το αυτοκίνητο που βλέπουμε στο video. Ο ιδιοκτήτης του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αποφάσισε να κάνει το αυτοκίνητό του τελείως διαφορετικό σε σχέση με όλα όσα έχουμε δει κατά καιρούς. Αφού από το αυτοκίνητο βγήκε ο εργοστασιακός κινητήρας, άρχισαν οι εργασίες αναβάθμισης του πλαισίου του μικρού roadster. Αυτό αρχικά περιελάμβανε την κατασκευή ενός σωληνωτού πλαισίου πάνω στο οποίο η συνέχεια δόθηκε με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Στη θέση του κινητήρα βρέθηκε ένα boxer σύνολο 2,0 λίτρων από Subaru Impreza WRX (2002). Από τη Subaru προέκυψε και το σύστημα τετρακίνησης με το οποίο εφοδιάστηκε το μικρό Mazda, ενώ σε ότι έχει να κάνει με την ανάρτηση επιλέχθηκε μια με ξεκάθαρα εκτός δρόμου προσανατολισμό. Έγιναν διάφορες τροποποιήσεις στον κινητήρα, όπως η τοποθέτηση ενός μεγαλύτερου turbo, ενός συμπλέκτη ενισχυμένου, ενός πίσω ψυγείου και ενός σχεδιασμένου από την αρχή συστήματος τροφοδοσίας καυσίμου. Το αποτέλεσμα είναι η ισχύς του κινητήρα φτάνει τους 360 ίππους με ροπή 49,7 kgm.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Mazda MX-5 Skyactiv 1.8 Sodt Top – Mazda MX-5 1.6 NA

Πως θα ήταν ένα Honda Civic Type R με V8 κινητήρα της GM;

Advertisement

Ένας ασυνήθιστος τρόπος για να τραβήξει κανείς την προσοχή