Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Lada 2101 με εκπληκτικά προσεγμένο εσωτερικό

Ελλάδα 1:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Lada 2101 με εκπληκτικά προσεγμένο εσωτερικό

ΝΕΑ

Ένα Lada 2101 με εκπληκτικά προσεγμένο εσωτερικό

ΝΕΑ

Το στούντιο GB Design τιμά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 50 χρόνια παρουσίας του θρυλικού Lada 2101.

Advertisement
Advertisement

Το Lada 2101 αποτέλεσε για αρκετές δεκαετίες ένας από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα της πάλαι ποτέ κυρίαρχης σοβιετικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που βασιζόταν στο Fiat 124 και κατέκτησε τις αγορές των χωρών που ανήκαν στο Ανατολικό Μπλοκ.

Θέλοντας να τιμήσει το ιστορικό αυτό μοντέλο, η βουλγαρική εταιρεία GB Design αποφάσισε να το ξαναφέρει στο προσκήνιο, επικεντρώνοντας κυρίως στην διαμόρφωση του εσωτερικού, όπου το αποτέλεσμα, όπως μας δείχνουν και οι αντίστοιχες φωτογραφίες είναι εκπληκτικό.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία η ανακατασκευή του εσωτερικού του Lada διήρκησε τέσσερις μήνες. Το πρώτο βήμα των εργασιών αποκατάστασης ήταν η αποσυναρμολόγηση των στοιχείων της καμπίνας και κατόπιν η τοποθέτηση ειδικού μονωτικού υλικού για την πλήρη ηχομόνωση του αμαξώματος. Ξεχωριστή θέση στο νέο εσωτερικό έχει η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα, στην οποία έχει τοποθετηθεί ένα υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα, ο δερμάτινος επιλογέας του κιβωτίου ταχυτήτων καθώς και μία αλουμινένια πλακέτα στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία της μετασκευής και το όνομα του τυχερού κατόχου του αυτοκινήτου.

Advertisement

Σχεδόν κάθε λεπτομέρεια του εσωτερικού έχει τροποποιηθεί με τα μόνα εξαρτήματα που έχουν παραμείνει ανέγγιχτα να είναι οι κεντρικοί αεραγωγοί. Τα καθίσματα έχουν μεταφερθεί αυτούσια από ένα μοντέλο της Toyota και είναι επενδυμένα με καφέ δερμάτινη ύφανση, ενώ από το μενού δεν λείπουν τα αλουμινένια καλύμματα των πεντάλ, το ρετρό ξύλινο τιμόνι, τα λευκά όργανα, τα πίσω προσκέφαλα από nappa και οι ιδιαίτερες σε σχεδίαση πλαϊνές θήκες για μικροαντικείμενα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Έρχεται το νέο Lada Niva – Πόσο θα κοστίζει;
Ιστορική στιγμή για τη Lada: Έφτασε τις 30 εκατ. πωλήσεις
Η αμερικάνικη Domino’s Pizza επέλεξε Lada