Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Ford Crown Victoria με κινητήρα από τανκ (+video)

Ελλάδα 11:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Ford Crown Victoria με κινητήρα από τανκ (+video)

ΝΕΑ

Ένα Ford Crown Victoria με κινητήρα από τανκ (+video)

ΝΕΑ

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά στη Σουηδία και πιο συγκεκριμένα ακούει στο όνομα Daniel Werner και στο φιλόδοξο πρότζεκτ του «The Meteor Interceptor».

Advertisement
Advertisement

Εάν θεωρείτε ότι οι μεγάλοι σε χωρητικότητα κυλίνδρων κινητήρες αυτοκινήτου αποτελούν προνόμιο ελάχιστων κατασκευαστών, κυρίως Αμερικανών, όπως ο 7,0 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος V8 Hellephant της Mopar που τοποθετείται στο Dodge Challenger SRT Demon, τότε διαβάστε παρακάτω.

Βρισκόμαστε στη Σουηδία, όπου ο κύριος Daniel Werner αποφάσισε την προηγούμενη χρονιά να πραγματοποιήσει μία επιθυμία του, που αφορά την τοποθέτηση ενός πραγματικά μεγάλου μοτέρ πάνω σε ένα επιβατικό αυτοκίνητο. Τι έκανε λοιπόν; Βρήκε ένα μεταχειρισμένο Ford Crown Victoria, που στο παρελθόν εκτελούσε χρέη αστυνομικού οχήματος στην πολιτεία της Καλιφόρνια και ξεκίνησε την αναζήτηση του μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Μετά από ενδελεχή έρευνα κατέληξε στη λύση ενός κινητήρα της Rolls-Royce, ο οποίος είχε κατασκευαστεί για να κινεί βρετανικά άρματα μάχης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για το 12κύλινδρο σε διάταξη V σύνολο, γνωστό στους φίλους των αμυντικών θεμάτων ως «Meteor», το οποίο έχει χωρητικότητα 27.000 κ.εκ. και διαθέτει δύο μηχανικούς υπερσυμπιεστές. Έγινε γνωστό μέσω των αρμάτων μάχης Challenger, Comet και Centurion, ενώ έχει μεγάλη συγγένεια με τον αντίστοιχο κινητήρα «Merlin» που εφοδίαζε τα διάσημα πολεμικά αεροσκάφη Spitfire και Lancaster.

Advertisement

Με τη βοήθεια δύο ομοεθνών του, ο Werner αντικατέστησε τα «αρχαία» turbo, τοποθετώντας δύο μεγαλύτερων διαστάσεων, όπως το σύστημα ψεκασμού καυσίμου και την ECU, με αποτέλεσμα το μοτέρ να παράγει ισχύ πάνω από 2.500 ίππους. Πλέον το επόμενο βήμα αφορούσε την τοποθέτηση στο πλαίσιο, κάτι όχι και ιδιαίτερα εύκολο, λόγω του μεγάλου βάρους του μοτέρ που αγγίζει τα 650 κιλά.  Έτσι, ο Werner αποφάσισε να τροποποιήσει το εμπρός τμήμα του Crown Victoria με το αντίστοιχο, που προέρχεται από το ημιφορτηγό Chevrolet C10, ενώ δεν παρέλειψε να ενισχύσει το πλαίσιο.

Φυσικά, το πρότζεκτ «The Meteor Interceptor» βρίσκεται ακόμα στα αρχικά του στάδια, ενώ επόμενο βήμα είναι η επίτευξη της θεωρητικής ταχύτητας των 320 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Bentley Continental GT Ultratank: Ένα ιδιαίτερο άρμα μάχης (video)
Ιδού το νέο Batmobile
Έρχεται η «καταιγίδα» των 2.500 ίππων

 

Advertisement