Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η «καταιγίδα» των 2.500 ίππων

Ελλάδα 18:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η «καταιγίδα» των 2.500 ίππων

ΝΕΑ

Έρχεται η «καταιγίδα» των 2.500 ίππων

ΝΕΑ

Το ουκρανικό αμφίβιο κινείται σε ξηρά και θάλασσα με την ίδια ευκολία, ενώ φέρει προστασία που θα ζήλευαν ακόμη και τα πιο σύγχρονα τανκς.

Advertisement
Advertisement

Λίγες εβδομάδες μετά τη γνωριμία μας με το αμφίβιο Chevrolet Silverado 2500, έφτασε η ώρα να συστηθούμε με ένα ακόμη όχημα που μπορεί να ταξιδέψει τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Ο λόγος για το “Storm” («Καταιγίδα»), το οποίο αποτελεί δημιούργημα της ουκρανικής εταιρείας Highland Systems και παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας (ΙDEX) στο Άμπου Ντάμπι.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα «βαριά» θωρακισμένο όχημα των 8 τόνων, το οποίο «φορά» ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο ισχύος 2.500 ίππων. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το “Storm” στην στεριά είναι 140 χλμ./ώρα, ενώ στο νερό ταξιδεύει με έως και 30 χλμ./ώρα. Παράλληλα, όπως αναφέρεται, κρίνεται ικανό να περάσει απρόσκοπτα μέσα από κύματα ύψους έως και 1.5 μ.

Κινούμενο αξιοποιώντας αμφότερα τα μοτέρ, μπορεί να ταξιδεύει έως και 36 ώρες, ενώ δια της χρήσης αποκλειστικά του ηλεκτροκινητήρα η αυτονομία του αντιστοιχεί 3,5 ώρες.

Advertisement

Το όχημα αποτελεί μια… κινούμενη ασπίδα καθώς φέρει βαλλιστική ανθεκτικότητα και πολύ υψηλή προστασία σύμφωνα με στρατιωτικές προδιαγραφές STANAG (επιπέδου 1 ή επιπέδου 2). Στα προσόντα, ακόμη, του STORM συγκαταλέγεται η ικανότητά του να ελεγχθεί μέσω… τηλεχειριστηρίου, όντας μη επανδρωμένο.

Το αμφίβιο όχημα βαριάς προστασίας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πρωτότυπη μορφή, με την εταιρεία Highland Systems να το υποβάλλει σε εξονυχιστικές δοκιμές.

Advertisement

Σημειώνεται πως παράλληλα με τα διενεργούμενα τεστ, αναπτύσσεται μια ακόμη πιο ικανή εκδοχή του “Storm”, η οποία θα μπορεί να κινείται και υπό την επιφάνεια της θάλασσας, λειτουργώντας και ως υποβρύχιο.

Διαβάστε επίσης:
Αυτές είναι οι νέες παρατάσεις στα ληγμένα διπλώματα!
Παρεμβάσεις σε 600 επικίνδυνα σημεία στους δρόμους
Τέλος στους «αλεξιπτωτιστές» εργολήπτες!

Advertisement