Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα «έξυπνο» φέρι μποτ (+video)

Ελλάδα 10:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα «έξυπνο» φέρι μποτ (+video)

ΝΕΑ

Ένα «έξυπνο» φέρι μποτ (+video)

ΝΕΑ

Μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος τα στοιχεία της φύσης, χωρίς να την προκαλεί; Ναι, αρκεί να σκεφτεί με λογικό τρόπο.,

Advertisement
Advertisement

Θέλοντας να λύσει τα όποια προβλήματα που προκαλούνται από την παρουσία των φυσικών φαινομένων στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο νησί Skye και στη δυτική ακτή της Σκωτίας, το φέρι μπόουτ «Glenachulish» διαθέτει μία άκρως πρωτοποριακή και απλή λύση.

Ενώ η πλειοψηφία των οχηματαγωγών πλοίων σε όλη την Υφήλιο διαθέτουν σταθερή πλατφόρμα όπου σταθμεύουν τα αυτοκίνητα και δίκυκλα, το συγκεκριμένο πλεούμενο έχει μία περιστρεφόμενη ως προς τον κάθετο άξονα. Η υιοθέτησή της έγκειται στο γεγονός της ασφαλέστερης μεταφοράς των οχημάτων, καθώς στη θαλάσσια περιοχή όπου ταξιδεύει υπάρχουν καθ’όλη τη διάρκεια του έτους φαινόμενα όπως τα ισχυρά ρεύματα, παλίρροια και άμπωτη.

Advertisement
Advertisement

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι πολλές φορές να μην γίνεται με απόλυτη ακρίβεια, εγκυμονώντας κινδύνους για την ασφαλή φορτω/εκφόρτωση των αυτοκινήτων και παρά την χρησιμοποίηση της άγκυρας ως ισορροπητικό στοιχείο.

Όπως θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο, η περιστρεφόμενη πλατφόρμα βοηθά τους οδηγούς και τους αναβάτες των μοτοσικλετών να αποβιβαστούν χωρίς τον κίνδυνο ατυχήματος, κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Για να δημιουργηθεί η παραπάνω λύση, χρησιμοποιήθηκαν οι αρχές μηχανικής που εφαρμόζονται στους σιδηροδρόμους, ενώ το κόστος κατασκευής της είναι χαμηλό, καθώς δεν χρησιμοποιούνται ηλεκτρικοί μηχανισμοί. Αυτό που χρειάζεται είναι μόνο ένα άτομο από το ολιγομελές πλήρωμα του πλοίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το σχέδιο για μετακινήσεις με ηλεκτρικά οχήματα στην Αστυπάλαια!
Λογισμικό της VW για καλύτερη ροή της κυκλοφορίας στις πόλεις
Πρόταση για ηλεκτρικά και αυτόνομα ferry boats (VIDEO)

Advertisement