Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα αγωνιστικά Ford GT με εντυπωσιακούς χρωματισμούς

Ελλάδα 21:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα αγωνιστικά Ford GT με εντυπωσιακούς χρωματισμούς

ΝΕΑ

Τα αγωνιστικά Ford GT με εντυπωσιακούς χρωματισμούς

ΝΕΑ

Η Ford θέλοντας να τιμήσει την άκρως επιτυχημένη παρουσία της στις 24 Ώρες του Le Mans, αποφασίζει να «ντύσει» με ιδιαίτερους χρωματισμούς τα τέσσερα GT που θα συμμετέχουν, για τελευταία φορά, στον φημισμένο αγώνα.

Advertisement
Advertisement

 

Όπως έχει ανακοινώσει ήδη από τις αρχές της χρονιάς, για την αγωνιστική ομάδα της Ford, το 2019 θα είναι και η τελευταία σεζόν εμπλοκής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA WEC. Συνδυάζοντας την παρουσία της στον διάσημο 24ωρο αγώνα του Le Mans (15-16 Ιουνίου), που στο παρελθόν της έχει προσφέρει αρκετές νίκες, η αμερικάνικη εταιρεία και η ομάδα Chip Ganassi Racing αποφάσισε να «ντύσει» τα τέσσερα εργοστασιακά της Ford GT με ειδικά liveries. Ξεκινάμε από την συμμετοχή με το #66, βαμμένο σε μαύρο χρώμα, θυμίζοντας το GT40 του 1966, με οδηγούς τους Chris Amon και Bruce McLaren, όπου κατέκτησαν την πρώτη θέση. Επίσης, το Ford GT με το #67 είναι αφιερωμένο, τουλάχιστον χρωματικά, στον νικητή του 1967, με τους Dan Gurney και AJ Foyt στο τιμόνι, το #69 διαθέτει το livery του GT40 που τερμάτισε στη δεύτερη θέση το 1966, με το #68 να είναι το μοναδικό GT που δεν διαθέτει κάποια retro livery.

Advertisement
Advertisement

Να αναφέρουμε ότι παρά την αποχώρησή της από το Πρωτάθλημα WEC, η ομάδα του Chip Ganassi θα συνεχίσει να αγωνίζεται στον θεσμό IMSA, μέχρι και το τέλος της φετινής σεζόν.