Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα εντυπωσιακό μουσείο αυτοκινήτου

Ελλάδα 11:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα εντυπωσιακό μουσείο αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Ένα εντυπωσιακό μουσείο αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Πρόκειται για ένα νέο “σπίτι” της αυτοκίνησης και της ταχύτητας που βρίσκεται στην πόλη Ουίλσονβιλ, στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Πρόκειται για ένα από τα πιο… κουλ μουσεία αυτοκινήτου και δημιουργήθηκε από τους τοπικούς φιλάνθρωπους, Daved και Sally Bany, οι οποίοι ήθελαν ένα χώρο για να αναδείξουν μερικά από τα αυτοκίνητα της συλλογής τους.

Περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα είναι αγωνιστικά, τα οποία συμμετείχαν στο NASCAR Winston Cup. Υπάρχουν 80 αυτοκίνητα, 20 μοτοσικλέτες και τουλάχιστον δύο σκάφη! Κοινώς, τα εκθέματα καλύπτουν όλα τα γούστα.

Advertisement
Advertisement

Την τιμητική τους έχουν και τα Muscle Cars, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται: το Chevelle SS 454 τεσσάρων ταχυτήτων του 1970, το Hemi Daytona του ‘69 και το Cobra 289 του ‘65.

Στο αγωνιστικό τμήμα, ξεχωρίζουν πέντε αυτοκίνητα που έχουν μονομαχήσει στην οβάλ πίστα της Ντεϊτόνα: η Chevy Impala του Dale Earnhardt Jr έτους 2000, η Dodge Charger του ’74 του Jim Vandiver, η Chevy του ’88 του Μόντε Κάρλο, που οδηγούσε ο Terry Labonte, η Oldsmobile 442 έτους 1979, που ανήκε στον Cale Yarborough αλλά και η Monte Carlo του 1979 με την οποία έτρεχε ο θρυλικός Richard Petty.

Advertisement

Όσον αφορά το τμήμα με τις μοτοσικλέτες, αυτό περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά από αγωνιστικές μοτοσυκλέτες που έχουν χρησιμοποιηθεί στο TT Isle of Man.

Advertisement