Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Lada Niva από Γερμανία- και για λίγους

Ελλάδα 11:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα Lada Niva από Γερμανία- και για λίγους

ΝΕΑ

Ένα Lada Niva από Γερμανία- και για λίγους

ΝΕΑ

Η Partisan Motors προσφέρει τη δυνατότητα σε λίγους νοσταλγούς να αποκτήσουν μια εκσυγχρονισμένη γερμανική έκδοση του θρυλικού Lada Niva.

Advertisement
Advertisement

Μόνο 50 Lada Niva θα κατασκευάσει η Partisan Motors στη Γερμανία και θα τα διαθέσει στην τοπική αγορά (πράγμα που εξαιρεί από τη διαδικασία τους «δικαιούχους» Ρώσους) στην τιμή των 19.900 ευρώ.

Η ειδική έκδοση της Partisan Motors Niva έχει κάποιες μικρές επεμβάσεις στο αμάξωμα, με αλλαγμένους προφυλακτήρες και τροχούς με διπλές πέντε ακτίνες, οι οποίοι φέρουν ελαστικά της BF Goodrich σχεδιασμένα για κίνηση σε κάθε είδους έδαφος και «κρύβουν» τα μεγαλύτερα φρένα σε σχέση με το πατροπαράδοτο Niva από τη Ρωσία. Τα φτερά έχουν μεγαλώσει και αυτά για να εναρμονίζονται με τους αντίστοιχους τροχούς, ενώ το νέο μοντέλο διαθέτει και φαρδιά σκαλοπάτια που διευκολύνουν την επιβίβαση. Προς το παρόν, μόνο ένα σκίτσο έχουμε της πρότασης που προτίθεται να υλοποιήσει η Partisan Motors αλλά και αυτό ακόμα είναι αρκετά εντυπωσιακό, ενώ την ίδια στιγμή μοιάζει να μπορεί να γίνει πραγματικότητα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία δεν κάνει καμία αναφορά στο σύστημα μετάδοσης κίνησης του οχήματος, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει καμία διαφοροποίηση από το υπάρχον Lada 4X4 (έτσι όπως λέγεται το Niva στη Ρωσία) το οποίο χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 1,7 λίτρων και απόδοση 83 ίππων. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι πέντε σχέσεων και η τετρακίνηση είναι παραδοσιακά σκληροτράχηλη. Με αυτά τα δεδομένα, οι επιδόσεις του αυτοκινήτου δεν είναι και πολύ εντυπωσιακές καθώς από τον κατασκευαστή γίνεται λόγος για επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 17 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι τα 142 χλμ./ώρα. Οι αναβαθμίσεις για τη σύγχρονη εκδοχή του Niva (για το 2020) περιελάμβαναν φώτα ομίχλης ενσωματωμένα στον προφυλακτήρα, αναβαθμισμένο κλιματισμό, μεγαλύτερο ντουλαπάκι για τον συνοδηγό και δύο ποτηροθήκες στην κεντρική κονσόλα. Όλα αυτά, σε ένα πακέτο που δεν απέχει και πολύ στην αισθητική του από το μοντέλο που είδε για πρώτη φορά τον κόσμο πριν από 40 χρόνια.

Δείτε επίσης:

Advertisement

Ξεκινάει στη Γερμανία η παραγωγή του νέου Lada Niva

To όνομα “Niva” επανάρχεται και επισήμως από τη Lada

Advertisement

Τα τελευταία Lada Niva παραδόθηκαν στην Ευρώπη

 

 

Advertisement