Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elon Musk: Το Twitter είναι το νέο «όπλο» του πλουσιότερου ανθρώπου στο κόσμο

Ελλάδα 14:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Το Twitter είναι το νέο «όπλο» του πλουσιότερου ανθρώπου στο κόσμο

ΝΕΑ

Elon Musk: Το Twitter είναι το νέο «όπλο» του πλουσιότερου ανθρώπου στο κόσμο

ΝΕΑ

Ο Έλον Μασκ θα διευθύνει προσωπικά το Twitter: «Πέταξε έξω» την προηγούμενη διοίκηση – Ικανοποιημένος ο Ντόναλντ Τραμπ για την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ: «Βρίσκεται πλέον σε λογικά χέρια».

Advertisement
Advertisement

H πρώην ηγετική ομάδα οδηγήθηκε εκτός κτιρίου, συνοδεία ασφάλειας – O Μασκ θα απευθυνθεί σήμερα στους εργαζόμενους – Ο Τραμπ έχει αποκλειστεί «διά βίου» από το Twitter μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

To Twitter είναι από το απόγευμα και επισήμως μία εταιρεία της «αυτοκρατορίας» του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, καθώς η εξαγορά επισημοποιήθηκε με το άνοιγμα της Wall Street.

Ο Έλον Μασκ έχει περιγράψει, μεταξύ άλλων, τον εαυτό του ως έναν απόλυτο οπαδό της ελευθερίας του λόγου. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο έλεγχος του περιεχομένου είναι πολύ αυστηρή και έχει επικρίνει τον αποκλεισμό χρηστών όπως ο Ντόναλντ Τραμπ.

Advertisement
Advertisement

Ο Τραμπ αποκλείστηκε από το Twitter μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο. Ο Μασκ έχει αφήσει ανοιχτό να επαναφέρει τον λογαριασμό του Τραμπ, αλλά ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πει ότι δεν θα επιστρέψει.

Advertisement

Σύμφωνα με έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η εταιρεία έχει περάσει στα χέρια του Έλον Μασκ και οι μετοχές της αποσύρονται από το χρηματιστήριο.

Advertisement

O Μασκ αναμένεται επίσης να απευθυνθεί σήμερα στους εργαζόμενους στην δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και να τους καθησυχάσει για τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί μαζικών απολύσεων.

Ενδεχομένως, δε, να δώσει κάποια στοιχεία για τις προθέσεις του ως προς το τι μέλει γενέσθαι και τις αλλαγές που θέλει να επιφέρει.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ, θα πρέπει στην Ευρώπη να σεβαστεί τη ρύθμιση στις μεγάλες πλατφόρμες που μόλις έχει εγκριθεί, προειδοποίησε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, ο οποίος είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για τη νομοθεσία αυτή.

Advertisement

Twitter: «Στην Ευρώπη το πουλί θα πετάξει σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες», προειδοποιεί ο Μπρετόν τον Μασκ

Ο επίτροπος Τιερί Μπρετόν απάντησε στον ιδιοκτήτη της Tesla που έγραψε στο Twitter ότι «το πουλί απελευθερώθηκε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι σχεδιάζει ο Musk με την «κωλοτούμπα» του Twitter;
O Musk παίρνει το μέρος του Putin για την Ουκρανία
O Elon Musk τρολάρει για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ