Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ο Elon Musk έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος στον κόσμο

Ελλάδα 1:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Elon Musk έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος στον κόσμο

Mobility

Ο Elon Musk έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος στον κόσμο

Mobility

Η αύξηση της τιμής της μετοχής της Tesla, φέρνει τον Elon Musk στη δεύτερη θέση της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η τιμή της μετοχής της Tesla έχει αυξηθεί στα 459,74 $ (386,85 €) από την αρχή του έτους και αυτό έχει κάνει όλους τους μετόχους της εταιρείας αρκετά πιο πλούσιους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Musk έχει καθαρή περιουσία 127,9 δις δολαρίων, αριθμός που σηματοδοτεί αύξηση 100,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε λιγότερο από ένα χρόνο. Έτσι, ο Musk πέρασε τον συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates για να γίνει εκείνος ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πίσω από τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos που παραμένει στην κορυφαία θέση της σχετικής λίστας. Μάλιστα, σημειώνεται πως ο Gates θα παρέμενε μπροστά από τον Musk εάν δεν είχε δωρίσει περισσότερα από 27 δις δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Advertisement
Advertisement

Το Bloomberg λέει ότι περίπου τα τρία τέταρτα της καθαρής περιουσίας του Musk προέρχονται από το μερίδιό του στην Tesla, παρά το γεγονός πως ο ιδρυτής της Tesla έχει και σημαντικό μερίδιο μετοχών από την SpaceX, η οποία όμως προφανώς δεν προσθέτει τόσο μεγάλο κέρδος στην περιουσία του όσο η αυτοκινητοβιομηχανία. Η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο 6,6% και 5,1% σε δύο διαδοχικές μέρες, φτάνοντας τα 548,53 δολάρια ανά μετοχή, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση πάνω από 523% μέχρι στιγμής φέτος. Αυτά αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακά νούμερα για την αξία μιας εταιρείας που κατασκεύασε 145.036 αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, κάνοντας 139.300 παραδόσεις σε πελάτες κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Δείτε ακόμα:

Διακοπή στην παραγωγή του “βασικού” Tesla Model 3

Advertisement

H νέα μπαταρία της Tesla στα μοντέλα της Ευρωπαϊκής αγοράς

Θετικός στον Κορονοϊό ο Elon Musk;

Advertisement