Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Elon Musk: Η Tesla θα δώσει λογισμικό και κινητήρες σε ανταγωνιστές

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Η Tesla θα δώσει λογισμικό και κινητήρες σε ανταγωνιστές

Mobility

Elon Musk: Η Tesla θα δώσει λογισμικό και κινητήρες σε ανταγωνιστές

Mobility

Ο Elon Musk λέει ότι η Tesla μπορεί να διαθέσει το λογισμικό και τους κινητήρες της σε ανταγωνιστές.

Advertisement
Advertisement

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Tesla προμηθεύει ανταλλακτικά σε άλλους κατασκευαστές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε ότι η βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων είναι ανοιχτή στην ιδέα να δώσει άδεια χρήσης λογισμικού της, να παρέχει κινητήρες και μπαταρίες σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Παλαιότερα είχε δώσει τεχνογνωσία (με το αζημίωτο) στη Mercedes και την Toyota.

«Η Tesla είναι ανοιχτή να μοιραστεί το λογισμικό της και την τεχνολογία μπαταριών και κινητήρων. Προσπαθούμε απλώς να επιταχύνουμε την αειφόρο ενέργεια, όχι να συντρίψουμε τους ανταγωνιστές μας », έγραψε ο Musk στο Twitter. Ο Musk δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά επιβεβαίωσε ότι αυτό περιλαμβάνει την διάθεση του λογισμικού του συστήματος (ημιαυτόνομης οδήγησης) Autopilot σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την διάθεση τόσο του λογισμικού όσο και των μπαταριών σε άλλες εταιρείες. Το 2014, η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Palo Alto ανακοίνωσε ότι όλη η πνευματική ιδιοκτησία της θα είναι σύντομα ελεύθερα διαθέσιμη. «Η Tesla δεν θα κινήσει αγωγές ευρεσιτεχνίας εναντίον κανενός που, με καλή πίστη, θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία μας», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας τότε. Βέβαια αυτό δεν τους εμπόδισε να υποβάλουν αγωγή εναντίον της Rivian Automotive, κατηγορώντας τους για λαθροθηρία των υπαλλήλων της και κλοπή εμπορικών μυστικών.

Advertisement

Ο Elon Musk παραδέχτηκε σε μια τηλεδιάσκεψη μετόχων ότι τα μοντέλα Tesla δεν είναι «αρκετά προσιτά» και ότι ο πραγματικός περιορισμός στην ανάπτυξη της εταιρείας είναι η παραγωγή μπαταριών. Για το σκοπό αυτό, η Tesla θα επεκτείνει τη συνεργασία της με τις: Panasonic, CATL και την LG Chem και επιδιώκει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Καλιφόρνια.  Η Tesla αναμένεται επίσης να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μπαταριών χαμηλού κόστους και μεγάλης διάρκειας ζωής στις 15 Σεπτεμβρίου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει το ντεμπούτο του στο Model 3.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Οριστικό: Η Tesla έρχεται Ελλάδα-Ζητάει προσωπικό

Πάνω από 200 δισ. δολάρια η αξία της Tesla!

Οδηγούμε στην Ελλάδα το Tesla Model 3 Standard Plus