Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελλάδα: Θύματα απάτης ποδοσφαιριστές με σούπερ αυτοκίνητα

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελλάδα: Θύματα απάτης ποδοσφαιριστές με σούπερ αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Ελλάδα: Θύματα απάτης ποδοσφαιριστές με σούπερ αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Τα κυκλώματα των απατεώνων που λυμαίνονται τον χώρο του αυτοκινήτου δεν φαίνεται να σταματούν την δραστηριότητά τους και να βρίσκουν διαρκώς καινούργιους τρόπους να πείθουν τα υποψήφια θύματά τους.

Advertisement
Advertisement

Η νέα υπόθεση η οποία αποκαλύφθηκε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του Live News με το Νίκο Ευαγγελάτο, έχει να κάνει με γνωστούς ποδοσφαιριστές της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι μπλέχτηκαν στα δίχτυα ενός κυκλώματος για εισαγωγή φθηνών αυτοκινήτων από την Γερμανία.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο για τα δικαστήρια, με τους καταγγέλλοντες να έχουν ορίσει τον γνωστό ποινικολόγο κ. Κούγια να χειριστεί την υπόθεσή τους. Μία υπόθεση το συνολικό κόστος της οποίας μπορεί και να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το κύκλωμα υποσχόταν φθηνές τιμές αυτοκινήτων στους υποψήφιους πελάτες. Σε αυτό ήταν μπλεγμένοι ένας εκτελωνιστής και ένας μεσάζοντας. Και οι δύο υπόσχονταν στους πελάτες ότι θα τους έφερναν αυτοκίνητα στην μισή τιμή από την αντίστοιχη στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Για να το επιτύχουν αυτό υποστήριζαν ότι τα “χτυπούσαν” σε δημοπρασίες στην Γερμανία, όπου κατάφερναν να παίρνουν πολύ χαμηλές τιμές. Στην συνέχεια ο εκτελωνιστής με έδρα την Πάτρα υποσχόταν ότι θα εκτελώνιζε το αυτοκίνητο στο όνομά του και μετά θα το μεταβίβαζε στον υποψήφιο ιδιοκτήτη.

Μάλιστα μέσα στις “παροχές” υπόσχονταν ότι θα το έβγαζαν και ως “ιστορικό” έτσι ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο η τιμή του.

Το κύκλωμα λειτουργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα κυρίως στην Θεσσαλονίκη, και έγινε γνωστό μεταξύ των ποδοσφαιριστών της πόλης.

Advertisement

Στο δελτίο του Live News μίλησε ο παίκτης του Άρη Γιώργος Δεληζήσης, ο οποίος είπε ότι οι δύο συνεργοί κατάφερναν να τους πείσουν ότι όλα ήταν νόμιμα και ότι οι διαδικασίες προχωρούσαν κανονικά και εντελώς νομότυπα.

Όμως τα αυτοκίνητα δεν έφθαναν ποτέ και η καθυστέρηση αποδιδόταν σε διάφορες αιτίες μεταξύ των οποίων και στον κορωναϊό. Τελικά η “φούσκα” έσκασε, με τους δύο συνεργούς να κατηγορεί ο ένας τον άλλον.

Advertisement

Ενώ η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης, με τους υποψήφιους πελάτες να ζητούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάος στα Ταξί με απατεώνα…
Έδωσαν πάνω από 620.000 ευρώ για ανύπαρκτες Porsche και γιοτ!
Προσοχή! Ανύπαρκτα αυτοκίνητα και online αγγελίες

 

Advertisement