Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έλεγχος σε 1,7 εκατομμύρια Honda

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έλεγχος σε 1,7 εκατομμύρια Honda

ΝΕΑ

Έλεγχος σε 1,7 εκατομμύρια Honda

ΝΕΑ

Έρευνες γίνονται για το αυτόματο σύστημα πέδησης πολλών μοντέλων της Honda.

Advertisement
Advertisement

Η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας της Αμερικής (NHTSA) ξεκίνησε έρευνα για 1,7 εκατομμύρια μοντέλα της Honda. Εξετάζονται πολλές καταγγελίες σχετικά με το αυτόματο σύστημα πέδησης της μάρκας που ενεργοποιείται ακούσια ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται κανονικά. Σύμφωνα με το NHTSA, η συγκεκριμένη δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει απότομο φρενάρισμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Η NHTSA έχει λάβει 278 παράπονα σχετικά με το Honda Accord (2018-2019), καθώς και για το Honda CR-V (2017-2019). Η έρευνα αυτή θα μπορούσε να επηρεάζει περίπου 1.732.000 οχήματα παγκοσμίως με το σύστημα να ενεργοποιείται χωρίς να εμποδίζεται η διαδρομή από κάποιο εμπόδιο. Από κάποιες καταγγελίες που έγιναν, οι έξι περιπτώσεις κατέληξαν σε σύγκρουση, με τους επιβάτες να τραυματίζονται ελαφρά.

Τα αυτόματα συστήματα πέδησης έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενεργοποιούνται όταν ο οδηγός είναι αφηρημένος και το σύνολο καμερών και αισθητήρων “διαβάζει” κάποιο εμπόδιο. Το σύστημα επενεργεί στα φρένα αυτόνομα, αποφεύγοντας τη σύγκρουση.

Advertisement
Advertisement

Η Honda βρίσκεται δίπλα σε αυτή την έρευνα, μια -σύμφωνα με τη NHTSA- χρονοβόρα έρευνα, η οποία είναι δύσκολο να… δείξει ποια μοντέλα επηρεάζονται και ίσως δημιουργείται αυτή η δυσλειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμφωνία Qualcomm με Volvo-Honda-Renault
Τρομακτικό! Ένα Honda κόλλησε σε ανοιγόμενη γέφυρα! (+video)
Ένα αλλιώτικο Honda e