Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συμφωνία Qualcomm με Volvo-Honda-Renault

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συμφωνία Qualcomm με Volvo-Honda-Renault

ΝΕΑ

Συμφωνία Qualcomm με Volvo-Honda-Renault

ΝΕΑ

Η Qualcomm ανακοίνωσε σημαντικές συμφωνίες με αυτοκινητοβιομηχανίες όπως είναι η Volvo, η Honda και η Renault, για την τροφοδότηση ημιαγωγών.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία από το San Diego της Καλιφόρνια είναι γνωστή για την κατασκευή chips κινητών τηλεφώνων, ωστόσο δημιούργησε μια σειρά από συστήματα αυτοκινήτου για να τροφοδοτήσει την αγορά, μιας και το πρόβλημα με την έλλειψη ημιαγωγών συνεχίζει να υπάρχει.

Αυτή η συνεργασία ανάμεσα στην Qualcomm και τις μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων, Volvo, Honda και Renault θα βοηθήσει την δύσκολη κατάσταση και θα μπορέσουν να κατασκευάσουν τα νέα αυτοκίνητα, εκπληρώνοντας εν μέρει τη μεγάλη αναμονή που έχει προκύψει.

Στην τελευταία Έκθεση Τεχνολογίας που έγινε στο Las Vegas (CES), η Qualcomm ανέφερε τις εταιρείες αυτοκινήτων με τις οποίες συμφώνησαν. Μάλιστα, ανέφεραν τη Volvo και Polestar, οι οποίες θα χρησιμοποιούν τον ταχύτατο επεξεργαστή Snapdragon και φυσικά το λογισμικό που θα “τρέχουν” τα infotainment είναι της Google. Αυτό σημαίνει ότι τα νέα μοντέλα της Volvo θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις υπηρεσίες της Google, όπως είναι η Google Assistant και τα Google Maps. Όλες οι αναβαθμίσεις θα μπορούν να γίνουν ασύρματα και πανεύκολα.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, η Honda και η Renault θα χρησιμοποιεί τους επεξεργαστές της Qualcomm με τα πρώτα μοντέλα -που θα εξοπλίζονται με αυτούς- θα κυκλοφήσουν στους δρόμους το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο ηλεκτρικό SUV ετοιμάζει η Volvo
Πρώτη γεύση από το νέο Honda Civic Type R (+video)
Στο Renault Megane E-Tech η τεχνολογία αλλάζει επίπεδο (+video)

 

Advertisement