Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκτακτο! Εισήγηση για άνοιγμα Σχολών Οδηγών με self-tests

Ελλάδα 9:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκτακτο! Εισήγηση για άνοιγμα Σχολών Οδηγών με self-tests

ΝΕΑ

Έκτακτο! Εισήγηση για άνοιγμα Σχολών Οδηγών με self-tests

ΝΕΑ

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών εισηγήθηκε στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων την επανέναρξη των μαθημάτων και εξετάσεων οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Εισήγηση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την επαναλειτουργία των Σχολών Οδηγών με τη χρήση self-tests έκανε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης. Αν δεχθούν οι λοιμωξιολόγοι την πρόταση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών τότε θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να επανέλθει το σύστημα σε μια φυσιολογική ροή καθώς βρίσκονται σε εκκρεμότητα δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις ανά την Ελλάδα και συνεχώς προστίθενται νέες.

Όπως είχε αποκαλύψει το Newsauto.gr ο αριθμός των αιτήσεων μόνο στην Αττική αυτή τη στιγμή έχουν ήδη ξεπεράσει τις 50.000 και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω αν οι εξετάσεις καθυστερήσουν περαιτέρω και ξεκινήσουν μετά την περίοδο του Πάσχα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι αιτήσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης ξεπερνούν ήδη τις 40-50.000 ενώ αν το lockdown στον κλάδο διατηρηθεί ολόκληρο τον Απρίλιο τότε σε όλη την Επικράτεια εκτιμάται ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα ξεπεράσει τις 70-80.000 αιτήσεις.

Advertisement
Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται οι εξετάσεις για την απόκτηση μόνο αδειών οδήγησης για λεωφορεία και φορτηγά.

Χαμός και με τις ισοδυναμίες

Ένα επίσης τεράστιο θέμα που έχει προκληθεί εξαιτίας των κλειστών Σχολών Οδηγών έχει να κάνει με την ισοδυναμία μεταξύ της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου και δίκυκλου έως 125 κ.εκ.

Advertisement

Χιλιάδες κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου οι οποίοι πληρούν τις επιπλέον προϋποθέσεις που έχει ορίσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν μπορούν να οδηγήσουν νόμιμα μηχανάκι καθώς ο νέος νόμος ορίζει ότι για να μπορούν να οδηγούν δίκυκλο με δίπλωμα αυτοκινήτου θα πρέπει να κάνουν πέντε υποχρεωτικά μαθήματα σε Σχολή Οδηγών οι οποίες όμως είναι κλειστές!

Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι οι Σχολές Οδηγών να πρέπει να διδάξουν τους υποψήφιους οδηγούς που πρέπει να δώσουν εξετάσεις και έχουν να πιάσουν τιμόνι πολλούς μήνες μόλις λειτουργήσουν και πάλι και από την άλλη να βρουν χρόνο για να εξυπηρετήσουν και τους χιλιάδες κατόχους διπλωμάτων αυτοκινήτων οι οποίοι θέλουν να ενεργοποιήσουν την ισοδυναμία για οδήγηση δίκυκλου με κινητήρα έως 125 κ.εκ.

Advertisement

Στελέχη από τον κλάδο των Σχολών Οδηγών επισημαίνουν ότι είναι προτιμότερο να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα οδήγησης για την απόκτηση άδειας οδήγησης αυτοκινήτου και δίκυκλου καθώς ούτως ή άλλως στα Ταξί επιτρέπεται η μεταφορά 2 επιβατών επιπλέον του οδηγού και δεν πρόκειται να ευνοηθεί ο κλάδος τους…

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει σε πρόστιμα ΚΟΚ, ΚΤΕΟ, Σχολές οδηγών και εξετάσεις οδήγησης
Διπλώματα: Πόσο κοστίζει η ισοδυναμία μεταξύ αυτοκινήτου και δίκυκλου
Δίπλωμα με… delivery έναντι 3.000 ευρώ!

Advertisement