Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Τι αλλάζει στα αυτοκίνητα των Σχολών Οδηγών με Leasing

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι αλλάζει στα αυτοκίνητα των Σχολών Οδηγών με Leasing

Fleet Cars

Τι αλλάζει στα αυτοκίνητα των Σχολών Οδηγών με Leasing

Fleet Cars

Εκ παραδρομής αναγράφηκε η λέξη «μισθώτρια » αντί της ορθής που είναι «εκμισθώτρια».

Advertisement
Advertisement

Ερμηνευτική εγκύκλιο σχετικά με τα οχήματα των Σχολών Οδηγών που αποκτώνται μέσω Leasing εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να επιλύσει τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει.

Ειδικότερα η εγκύκλιος αναγράφει χαρακτηριστικά ότι: «Κατόπιν τηλεφωνικών και γραπτών ερωτημάτων για τα εκπαιδευτικά οχήματα με χρηματοδοτική μίσθωση, σας ενημερώνουμε ότι στο δεύτερο εδάφιο της πρώτης παραγράφου αυτού εκ παραδρομής αναγράφηκε η λέξη «μισθώτρια » αντί της ορθής που είναι «εκμισθώτρια» οπότε το συγκεκριμένο εδάφιο της ανωτέρω εγκυκλίου αναδιατυπώνεται ως εξής:

Advertisement
Advertisement

…..« Στην περίπτωση αυτή στην άδεια κυκλοφορίας του εκπαιδευτικού οχήματος αναγράφεται ως κάτοχος η εκμισθώτρια εταιρεία….»

Οι δύο βασικές κατηγορίες χρηματοδοτικής μίσθωσης είναι:

α) Οι χρηματοδοτικές ή κεφαλαιουχικές μισθώσεις.

Advertisement

β) Οι λειτουργικές ή διαχειριστικές μισθώσεις.

Οι σύγχρονες συνθήκες επέβαλαν την ανάπτυξη νεότερων και ειδικότερων μορφών Leasing. Σε αυτές τις μορφές αναφέρεται η σχετική εγκύκλιος μεταξύ των εταιρειών Leasing και Σχολών Οδηγών και μόνο.

Advertisement

3.Τα εκπαιδευτικά οχήματα ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στην κατοχή της εκάστοτε Σχολής Οδηγών που τα χρησιμοποιεί, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 7 του π.δ.208/2002(ΦΕΚ194/Α) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει…

..…« 7. Άδειες κυκλοφορίας εκπαιδευτικών οχημάτων, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνον των αναγκών της μέλλουσας να λειτουργήσει σχολής οδηγών, χορηγούνται χωρίς τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τις ειδικές διατάξεις για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και λεωφορείων ιδιωτικής χρήσης, εφόσον καταβληθούν οι προβλεπόμενες από τις ειδικές διατάξεις οικονομικές επιβαρύνσεις.»……Οπότε η μίσθωση εκπαιδευτικού οχήματος μεταξύ Σχολών Οδηγών δεν επιτρέπεται. Κατά τα λοιπά ισχύει η ανωτέρω σχετική εγκύκλιος.»

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Εξανεμίστηκε η διαφορά μεταξύ καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

Πήγε να πουλήσει το ΙΧ του και ανακάλυψε ότι χρωστά Τέλη Κυκλοφορίας!

Χάος με τα ηλεκτρικά δίκυκλα! – Ποια χρειάζονται δίπλωμα