Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

e-Palade: Η ηλεκτρική Alfa Romeo

Ελλάδα 5:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

e-Palade: Η ηλεκτρική Alfa Romeo

ΝΕΑ

e-Palade: Η ηλεκτρική Alfa Romeo

ΝΕΑ

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν πως του χρόνου η Alfa Romeo θα αποκτήσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο. Με τις ευλογίες της Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς και η Alfa Romeo δεν μπορεί να βασίσει την βιωσιμότητα της σε ειδικές εκδόσεις όπως είναι η Giulia GTAm, αφού θα πρέπει να επιστρέψει στις μικρότερες κατηγορίες και σε ένα πιο ευρύ κοινό. Όπως παλιά, από τις 33 και τις 145/ 146 μέχρι την 147. Φυσικά, αυτή η περίοδος έχει περάσει ανεπιστρεπτί και στη νέα εποχή που διανοίγεται η παραγωγή ενός κόμπακτ ηλεκτρικού αυτοκινήτου με το εμβληματικό θυρεό μοιάζει σα μονόδρομος για τους Ιταλούς.

Ίσως αυτό να είναι που χρειάζεται και η Alfa Romeo. Να χαραχτεί ένας μονόδρομος πάνω σε ένα στρατηγικό πλάνο ουσίας, δίχως αποκλίσεις και χρονικές καθυστερήσεις. Ειδικότερα με το πέρασμα της μάρκας στην Stellantis, αυτό θα μπορούσε να γίνει και ας κακοφαίνεται σε όσους Alfisti αναπολούν τα παλιά. Η μάρκα οφείλει να κοιτάξει μπροστά, ακόμη και αν χρειαστεί να εντάξει ένα βασικό SUV στην γκάμα της, που θα είναι αθόρυβο και καθαρό.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του 2022 θα δούμε (επιτέλους) την Tonale (το εικονιζόμενο αυτοκίνητο) να πετά το γάντι σε μοντέλα όπως είναι τα BMW X1 και Audi Q3 με την γκάμα του μοντέλου να απαρτίζεται από εξηλεκτρισμένους κινητήρες και plug-in υβριδικά. Κάτω από αυτό το SUV θα τοποθετηθεί η Palade, όπως θα ονομάζεται σύμφωνα με το Carscoops η μέχρι τώρα γνώριμη μας Brennero.

Η Palade θα μπορούσε να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2023. Ή και πιο γρήγορα αφού η βάση (για την ακρίβεια η πλατφόρμα eCMP) υπάρχει έτοιμη και έρχεται από τα Peugeot e-2008, Opel Mokka-e κ.α., τα οποία κατασκευάζονται στο Tychy της Πολωνίας.

Για την περίσταση μία υποθετικά e-Palade θα μπορούσε να έχει μία μεγαλύτερη (από την 50άρα) μπαταρία, καθώς και ένα μοτέρ στο πίσω άξονα για περισσότερη δύναμη και τετρακίνητες επιδόσεις. Υπάρχουν, όμως και καλά νέα αφού πέρα από την ηλεκτρική, θα υπάρχουν και εκδόσεις βενζίνης. Όπως στα κόμπακτ SUV της Citroen/ DS, Peugeot και Opel.

Advertisement

Μπορώ να φανταστώ την έκφραση ενός Alfisti διαβάζοντας για όλα αυτά τα πολύ πιθανά σενάρια. Αλλά είπαμε. Οι καιροί αλλάζουν και όποιος δεν προσαρμόζεται… χάνει το τρένο. Και το επόμενο αργεί πολύ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Alfa Romeo Stelvio Sprint 2.2 TD Q4
Stellantis: “Περίοδος χάριτος” για κάθε εταιρεία
Οι νέες Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm πατάνε άσφαλτο

Advertisement