Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

e.Go Mobile: Μετά την Ελλάδα πάει και στο Μεξικό

Ελλάδα 23:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

e.Go Mobile: Μετά την Ελλάδα πάει και στο Μεξικό

ΝΕΑ

e.Go Mobile: Μετά την Ελλάδα πάει και στο Μεξικό

ΝΕΑ

Μετά την επιχειρηματική δράση στη χώρα μας που θα ανοίξει εκατοντάδες θέσεις εργασίας η γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών, στρέφεται προς την αγορά του Μεξικό.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγους μήνες  κυβερνητικά στελέχη χαιρέτισαν την επένδυση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Next.e.Go στη χώρα μας για την κατασκευή εργοστασίου συναρμολόγησης ηλεκτρικών.

Όπως είχε αναφέρει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δημιουργηθούν πάνω από 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας και 5.500 έμμεσες, με τον υφυπουργό Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, να κάνει λόγο για επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ. 

Η επιχειρηματική δράση της εδρεύουσας στη γερμανική πόλη Aachen εταιρεία δεν περιορίζεται στην ελληνική επικράτεια, αλλά αφορά και άλλες χώρες του κόσμου. Σειρά παίρνει η Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα το Μεξικό, με την Next.e.Go Mobile να προβάλλει αποφασισμένη να οικοδομήσει μια ακόμα γραμμή συναρμολόγησης για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα είναι προσιτά στο κοινό.

Advertisement
Advertisement

Για την υλοποίηση του πρότζεκτ η Next.e.Go Mobile συνεργάζεται με την Questum, θυγατρική της μεξικανικής βιομηχανικής κοινοπραξίας Grupo Quimmco με έδρα το Monterry. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας, η Next.e.Go θα συνεισφέρει στο επιχειρηματικό εγχείρημα μέσω της παροχής τεχνογνωσίας στο πεδίο της κατασκευής ηλεκτρικών, την ίδια ώρα που ο εταίρος της θα διευκολύνει τη δραστηριοποίηση της στη μεξικάνικη αγορά.

Σημειώνεται, πως όπως και στην περίπτωση της χώρας μας, η Next.e.Go Mobile δεν γνωστοποίησε την τοποθεσία όπου θα αναγερθεί το εργοστάσιο, ούτε το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του πρότζεκτ. Όπως, ωστόσο, αναφέρει το Reuters, οι περισσότερες αλλοδαπές αυτοκινητοβιομηχανίες διατηρούν εργοστάσια στα κεντρικά και νότια της χώρας, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Advertisement

Από τη μεριά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Questum, Manual Valdes, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ορόσημο για την εκβάθυνση της δραστηριοποίησης της μάρκας στο πεδίο της ηλεκτρικής κινητικότητας και στην αυτοκινητοβιομηχανία. «Αναπτύσσουμε την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων του Μεξικό για πολλά χρόνια. Όταν ανέκυψε η ιδέα να συνεργαστούμε με την e.Go Mobie, ενθουσιαστήκαμε».

Η εταιρεία Next.e.GO Mobile SE ιδρύθηκε το 2015 από τον καθηγητή μηχανολογίας του πανεπιστημίου του Aachen Dr. Günther Schuh. Σήμερα απασχολεί περίπου 450 υπαλλήλους και κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία διατίθενται σε προσιτές τιμές και ενδείκνυνται για μετακινήσεις στην πόλη. Εκτός από μικρά αυτοκίνητα πόλης, η εταιρεία κατασκευάζει λεωφορεία και βαν που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού το νέο αυτοκίνητο του Κυριάκου
Κυριάκος Mητσοτάκης: Φορτίζοντας το αυτοκίνητό του (video)
Ραγδαία η μείωση της τιμής των μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

 

Advertisement