Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

DS, BMW και Audi οι μεγάλοι κερδισμένοι στη γαλλική αγορά

Ελλάδα 0:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

DS, BMW και Audi οι μεγάλοι κερδισμένοι στη γαλλική αγορά

ΝΕΑ

DS, BMW και Audi οι μεγάλοι κερδισμένοι στη γαλλική αγορά

ΝΕΑ

Οι μέσες εκπομπές CO2 του στόλου καινούριων οχημάτων στη Γαλλία τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν σε 102 γρ./χλμ.

Advertisement
Advertisement

Πτώση 2,7% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα με τις ταξινομήσεις «καθαρών» οχημάτων να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο στο πλαίσιο των νέων ορίων που έχει θέσει η ΕΕ για τις μέσες εκπομπές ρύπων.

Ειδικότερα σε 19 ημέρες πώλησης  καταγράφηκαν 167.784 μονάδες σύμφωνα με την Ένωση Αντιπροσώπων ενώ σε επίπεδο διμήνου οι πωλήσεις μειώθηκαν 7,8% περιορίζοντας τις απώλειες του Ιανουαρίου που ανήλθαν σε 14%. Οι μέσες εκπομπές CO2 του στόλου καινούριων οχημάτων στη Γαλλία τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν σε 102 γρ./χλμ. έναντι 96 γρ./χλμ. τον προηγούμενο μήνα καθώς η υποχώρησε κάπως η ζήτηση των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Τα υβριδικά οχήματα συνολικά είχαν μερίδιο αγοράς 11%, όπως και τον Ιανουάριο ωστόσο τα plug-in υβριδικά έχασαν 2,3% της αγοράς και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα μειώθηκαν σε 5,6% από 8,2% που είχαν ανέλθει τον Ιανουάριο.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ακολουθώντας μια στρατηγική κατάφεραν να περάσουν τις ταξινομήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων εντός του 2020 αντί για το 2019 ώστε να κρατήσουν χαμηλά τις μέσες εκπομπές CO2. Τα οχήματα με εκπομπές 49 γρ./χλμ. ή χαμηλότερα θεωρούνται «ατού» για τις αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες αν δεν πετύχουν τα όρια που έχει θέσει η ΕΕ θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 95 ευρώ ανά γραμμάριο CO2 πέραν από το όριο ανά αυτοκίνητο που πουλάνε.

Μεταξύ των νικητών στη γαλλική αγορά αυτοκινήτου συγκαταλέγονται η DS που αποτελεί την πολυτελή μάρκα του ομίλου PSA οι πωλήσεις της οποίας σημείωσαν άνοδο 113%, η BMW με ποσοστό ανόδου 37%, η Audi με 31% και η Hyundai με 29%. Αντίθετα πτώση σημείωσαν οι Suzuki με ποσοστό καθόδου 37%, η Dacia με 27%, η Ford με 26% και η Fiat με ποσοστό καθόδου 25%.

Advertisement

Μεταξύ των γαλλικών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι πωλήσεις του Ομίλου PSA παρέμειναν αμετάβλητες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,5%. Ο όμιλος Renault κατέγραψε πτώση 9,8% με την Dacia να σημειώνει μεγάλη πτώση. Άνοδο σημείωσαν επίσης οι VW, BMW, Hyundai, Kia, Toyota και Nissan ενώ αντίθετα πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις της Mercedes-Benz. Τα SUV και Crossover μοντέλα αποτέλεσαν το 39% της γαλλικής αγοράς κερδίζοντας δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ποια εταιρεία θα προμηθεύσει με 5.175 ελαστικά τα λεωφορεία

SUV και Crossover επιλέγουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

Volvo: Κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα

Advertisement