Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δριμεία αντεπίθεση ετοιμάζει ο όμιλος Volkswagen!

Ελλάδα 11:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δριμεία αντεπίθεση ετοιμάζει ο όμιλος Volkswagen!

ΝΕΑ

Δριμεία αντεπίθεση ετοιμάζει ο όμιλος Volkswagen!

ΝΕΑ

Με στόχο να αναχαιτίσει την κινεζική εισβολή ο γερμανικός όμιλος σκοπεύει να παρουσιάσει 30(!) νέα και ανανεωμένα μοντέλα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Όμιλος Volkswagen παραμένει σταθερός στη δέσμευσή του για καινοτομία και ανάπτυξη.

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο Oliver Blume στο τιμόνι, το γκρουπ είναι έτοιμο για μια επιθετική χρονιά, η οποία σηματοδοτείται από μια παρουσίαση 30 νέων ή ανανεωμένων μοντέλων που αφορούν στις γκάμες των σημάτων του ομίλου (Audi, Skoda, VW, Porsche κ.α.).

Από τις νέες Porsche, όπως η Macan, μέχρι την τεχνολογία αιχμής του Q6 e-tron της Audi και το ID.7 της VW, η γκάμα του γκρουπ υπόσχεται να προσελκύσει νέους αγοραστές παγκοσμίως. Οι αναβαθμίσεις σε βασικά μοντέλα όπως το Golf, το Tiguan, το Passat και το Skoda Superb διασφαλίζουν ότι το VW Group θα αυξήσει περαιτέρω τις πωλήσεις του.

Advertisement
Advertisement

Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, ιδιαίτερα σε μια αβέβαιη αγορά, η VW παραμένει αισιόδοξη για τις προοπτικές της για το έτος. Παρά την πρόβλεψη αναταραχών στην αυτοκινητοβιομηχανία, ο Όμιλος στηρίζεται στο ντιζάιν των νέων μοντέλων του για να οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων κατά 3%.

Κεντρικό ρόλο στην πορεία της Volkswagen παίζει η ακλόνητη δέσμευσή της στα ηλεκτρικά οχήματα (EV). Ενώ ορισμένοι ανταγωνιστές μπορεί να προβληματίζονται, η VW παραμένει ακλόνητη στην πεποίθησή της ότι τα EVs αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης.

Επιπλέον, η Volkswagen βλέπει τη Βόρεια Αμερική, ιδιαίτερα την προσοδοφόρα αγορά των ΗΠΑ, ως ακρογωνιαίο λίθο των προσπαθειών επέκτασης. Με τις πωλήσεις να βρίσκονται ήδη σε άνοδο, ο όμιλος στοχεύει σε σημαντική αύξηση 22% το 2024, ενισχυμένη από τη δέσμευσή του στα EVs αλά και στα νέα plug-in υβριδικά.

Advertisement

Ο Pablo di Si, επικεφαλής του Volkswagen Group Αμερικής, υπογραμμίζει τη σημασία του να παραμείνει πιστός στα σχέδια της μάρκας για τα EV. Ταυτόχρονα, το λανσάρισμα μοντέλων όπως το Tiguan PHEV αποδεικνύει την ευελιξία της Volkswagen και την ικανότητά της να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών.

Κοιτάζοντας μπροστά, ο Blume οραματίζεται έναν ακόμη ευρύτερο ορίζοντα για τη Volkswagen, συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής ενός βασικού EV με τιμή στις 20.000 ευρώ. Η συνεργασία με εταίρους, όπως η Renault, υπογραμμίζει τη δέσμευση της Volkswagen να προωθήσει την καινοτομία μέσω της συνεργασίας.

Advertisement