Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το Hyundai Ioniq 5 να κάνει πράγματα και θαύματα! (+video)

Ελλάδα 22:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε το Hyundai Ioniq 5 να κάνει πράγματα και θαύματα! (+video)

ΝΕΑ

Δείτε το Hyundai Ioniq 5 να κάνει πράγματα και θαύματα! (+video)

ΝΕΑ

Κάνει ήχους σαν αυτοκίνητο με εξάτμιση, αλλάζει ταχύτητες σαν να έχει κανονικό κιβώτιο και ντριφτάρει ατελείωτα. Αν είναι έτσι τα ηλεκτρικά, τα θέλουμε!

Advertisement
Advertisement

Το τμήμα N της Hyundai παρουσίασε το Ioniq 5 N ως ένα άνετο και ευρύχωρο καθημερινό σπορ αυτοκίνητο όμως φαίνεται ότι κατάφερε να δημιουργήσει το πιο ενδιαφέρον ηλεκτρικό της αγοράς.

Για να το συστήσει στο κοινό έχει δημιουργήσει μία σειρά από video. Στο πρώτο από αυτά, το Ioniq 5 N φαίνεται να παρασύρεται σε ένα άδειο πάρκινγκ και αργότερα σε δρόμους της πόλης, όπου αναδεικνύεται το σύστημα N Active Sound+.

Παρόλο που παρουσιάζονται δύο προφίλ ήχου, το Evolution και το Supersonic, το πιο ενδιαφέρον προφίλ, το Ignition, δεν εμφανίζεται στο video.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai ισχυρίζεται ότι αυτή η λειτουργία αναπαράγει τον ήχο των αυτοκινήτων της με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κάνοντας τα κλασικά “σκασίματα” μιας κανονικής σπορ εξάτμισης.

Το δεύτερο βίντεο δίνει έμφαση στις δυνατότητες του Ioniq 5 N σε πίστα αγώνων, χαρακτηρίζοντάς το ως το πιο προηγμένο αυτοκίνητο Ν που έχει δημιουργηθεί ποτέ.

Το N Grin Boost ξεκλειδώνει όλους τους 650 ίππους για εκρήξεις συναρπαστικής ισχύος διάρκειας 10 δευτερολέπτων.

Advertisement

Η Hyundai ενίσχυσε το πλαίσιο με 42 πρόσθετα σημεία συγκόλλησης, ένα υποπλαίσιο στήριξης, βάσεις εγκάρσιας ράβδου καπό και στηρίγματα για την ανάρτηση.

Βελτίωσαν επίσης το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω πέδησης με το N Brake Regen, παρέχοντας εντυπωσιακά 0,6G επιβραδυντικής δύναμης.

Advertisement

Στο τρίτο βίντεο, με τίτλο “Corner Rascal”, προβάλλονται περισσότερα χαρακτηριστικά του Ioniq 5 N. Αυτά περιλαμβάνουν το σύστημα N Launch Control για βέλτιστη πρόσφυση κατά την εκκίνηση, το σύστημα N Pedal για την ενίσχυση της εισόδου στις στροφές και τη δυνατότητα προσαρμογής της κατανομής ισχύος μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών.

Η Hyundai έχει αναπτύξει ακόμη και ένα N Drift Optimizer για πιο εύκολη πραγματοποίηση drift.




Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: To Hyundai Ioniq 5 N των 650 ίππων
Το Hyundai IΟΝΙQ 5 N στο Goodwood Festival of Speed
Ποιες εξατμίσεις; Ακούστε τον φοβερό ήχο του ηλεκτρικού Hyundai Ioniq 5 N (+video)