Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε την ασταμάτητη… σαρανταποδαρούσα (+video)

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε την ασταμάτητη… σαρανταποδαρούσα (+video)

ΝΕΑ

Δείτε την ασταμάτητη… σαρανταποδαρούσα (+video)

ΝΕΑ

Όταν η φαντασία οργιάζει και υπάρχει αρκετός χρόνος για ξόδεμα, τότε μία ηλεκτρική «γουρούνα» με 18 τροχούς (!) είναι το όχημα που χρειαζόταν ο πλανήτης.

Advertisement
Advertisement

Αν νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε το 18Wheels, ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα παντός εδάφους (ATV) που προκαλεί τρόμο και έχει σχεδιαστεί για να κατακτήσει σχεδόν κάθε εμπόδιο στο πέρασμά του.

Αυτό το όχημα είναι το πνευματικό παιδί της εταιρείας με το εύστοχο όνομα 18Wheels, μιας ομάδας επιστημόνων, μηχανικών και μηχανικών που εδρεύει στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Το όραμά τους υλοποιήθηκε το 2022 με την αποκάλυψη του πρώτου πρωτότυπου που λειτούργησε, ενώ ακολούθησαν συνεχείς εξελίξεις για να φέρουν το ATV πιο κοντά στην παραγωγή.

Το καθοριστικό χαρακτηριστικό του ATV 18Wheels είναι η ικανότητά του να αντιμετωπίζει ποικίλα εδάφη και εμπόδια.

Advertisement
Advertisement

Με 18 τροχούς, ο καθένας από τους οποίους διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση και ενσωματωμένους κινητήρες, το όχημα παραμένει σταθερό ενώ κινείται σε βραχώδη εδάφη, διασχίζει πεσμένα δέντρα ή κινείται μέσα σε άμμο και χαλίκι.

Αυτή η μοναδική σταθερότητα επεκτείνεται και σε ρηχά νερά, καθώς το ATV είναι εξοπλισμένο με αδιάβροχα περιβλήματα και για τους 18 κινητήρες. Το όχημα μπορεί να διατηρήσει την ίδια ταχύτητα στο νερό όπως και στην ξηρά.

Η ευελιξία του ATV έχει τις ρίζες της στον καινοτόμο σχεδιασμό του. Η ανεξάρτητη ανάρτηση κάθε τροχού εξασφαλίζει σταθερότητα και προσαρμοστικότητα σε διάφορες επιφάνειες, ενώ η διαμόρφωση των 18 τροχών του κατανέμει αποτελεσματικά το βάρος.

Advertisement

Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στο ATV να κυλίσει πάνω από εμπόδια ύψους έως και 200 χιλιοστών χωρίς σημαντική απώλεια ταχύτητας. Σε αντίθεση με τα ερπυστριοφόρα οχήματα, το ATV 18Wheels διατηρεί την ταχύτητα κατά την υπέρβαση των εμποδίων, καθιστώντας το μια εξαιρετικά ευέλικτη και αποτελεσματική λύση εκτός δρόμου.

Advertisement

Είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά και κινείται από ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Ο σχεδιασμός του συστήματος μετάδοσης κίνησης 18 τροχών ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από την κίνησή του, επιτρέποντας στο όχημα να διασχίζει χωρίς να αφήνει πίσω του σημαντικά ίχνη.

Το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε το 2022 θυμίζει τζετ σκι πάνω σε μια μεγάλη μεταλλική πλατφόρμα. Το επερχόμενο πρωτότυπο δεύτερης γενιάς, που θα κάνει το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 2023, θα διαθέτει μια πιο κομψή σχεδίαση με βελτιωμένη άνεση και λειτουργικότητα και θα έχει χώρο για δύο επιβάτες.

Η 18Wheels εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει δύο επιλογές μπαταριών, στοχεύοντας σε αυτονομία 200 χιλιομέτρων. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές, αν και από το ενδιαφέρον του κοινού στις βόρειες χώρες με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, μοιάζει να είναι βιώσιμο ως πρόταση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η «αρκούδα» της Yamaha γιορτάζει τα 25 της χρόνια
Η εκκεντρική Cake ετοιμάζει αυτόνομο ATV
Δοκιμή: Segway Snarler AT6L