Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε την αγωνιστική Lancia του Carlos Sainz να… ζωγραφίζει (+video)

Ελλάδα 1:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε την αγωνιστική Lancia του Carlos Sainz να… ζωγραφίζει (+video)

ΝΕΑ

Δείτε την αγωνιστική Lancia του Carlos Sainz να… ζωγραφίζει (+video)

ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα ράλλυ της Ομάδας Α δεν έχουν τον απόλυτο σεβασμό, των φίλων των αγώνων όπως αυτά του Group Β. Βέβαια κάποια από αυτά μας ενθουσιάζουν ακόμη.

Advertisement
Advertisement

Ο Chris Harris οδηγεί την τελευταία εργοστασιακή αγωνιστική Lancia που κέρδισε διοργάνωση του WRC.

Η οδήγηση μίας πρώην εργοστασιακής Lancia Delta Integrale Group A του 1991, είναι πάντα κάτι ξεχωριστό. Για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι μια οποιαδήποτε Lancia Delta Integrale.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το τελευταίο εργοστασιακό Lancia που κέρδισε ποτέ ράλλυ και η λίστα με τους οδηγούς που βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι της δεν είναι τίποτα λιγότερο από καταπληκτική. Εκτός από αγωνιστικό ήταν και ένα αυτοκίνητο δοκιμών. Έτσι το οδήγησαν οι: Juha Kankkunen, Didier Auriol, Andrea Aghini, Ari Vatanen, Markku Alen, Stig Blomqvist , Francois Delecour και Carols Sainz Sr. Μάλιστα για τον Sainz το αυτοκίνητο ρυθμίστηκε διαφορετικά.

Advertisement
Advertisement

«Το αποκαλούν έκδοση Carlos Sainz, γιατί έχει το πολύ γρήγορο τιμόνι, που προτιμούσε ο Ισπανός», λέει ο Harris και προσθέτει: «Ο τρόπος που στρίβει είναι εξωφρενικά γρήγορος. Το κιβώτιο ταχυτήτων, επίσης, είναι υπέροχα ακριβές, σαν Ελβετικό ρολόι».

Το γεγονός ότι η αγωνιστική Lancia Delta Integralle παραμένει μοντέρνα και σαν καινούργια οφείλεται στην πρόσφατη αποκατάσταση που έγινε σε συνεργασία με τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Miki Biasion. Αυτό σήμαινε ότι το αυτοκίνητο βάφτηκε ξανά στα χρώματα της Repsol χρησιμοποιώντας τα πραγματικά, αυθεντικά στένσιλ βαφής που σχεδιάστηκαν για αυτό το αυτοκίνητο στα τέλη του 1992. Ακόμη και τα slicks της Michelin είναι αυθεντικά, αν και αυτό σημαίνει ότι προορίζονται μόνο για στατικές φωτογραφίες.

Advertisement

Το αυτοκίνητο έχει δίλιτρο κινητήρα και ο Harris αναφέρει ότι όταν αφαιρεθούν όλοι οι περιοριστές του WRC, αποδίδει 375 ίππους. Αυτή η ισχύς πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου κιβωτίου Lancia Abarth R90.

Advertisement

Το καλύτερο από όλα, είναι πως μπορεί να γίνει  δικό σας. Προσφέρεται προς πώληση από την Collecting Cars. Η ηλεκτρονική δημοπρασία πρόκειται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 2:20 μ.μ. ώρα Αγγλίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος θα πάρει αυτή τη σπάνια Lancia Delta Integrale;
Μια Integrale σαν καινούργια! Πόσα λέτε να πιάσει; (+video)
Lancia Delta: Η τελευταία των πρωταθλητών (+video)