Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε τη δυναμομέτρηση μίας Bugatti Chiron! (+video)

Ελλάδα 21:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε τη δυναμομέτρηση μίας Bugatti Chiron! (+video)

ΝΕΑ

Δείτε τη δυναμομέτρηση μίας Bugatti Chiron! (+video)

ΝΕΑ

Η διαδικασία της δυναμομέτρησης αποτελεί κάτι σαν ιεροτελεστία για τα περισσότερα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Μπορείτε να φανταστείτε ότι στην περίπτωση μίας Chiron είναι κάτι το ξεχωριστό…

Μία Bugatti Chiron δεν μπορεί απλά να βασίζεται στη θεωρία, αλλά να δοκιμάσει τη δύναμη της και στην πράξη. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε ένα οποιοδήποτε δυναμόμετρο, αφού οι δυνάμεις που ασκούνται είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με ένα κοινό αυτοκίνητο. Η ασφάλεια των μηχανικών που βρίσκονται στο σημείο αντίστοιχα πρέπει να παραμείνει σε ύψιστη προτεραιότητα, επομένως δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί μία σωστή πλατφόρμα ασφαλών και έγκυρων μετρήσεων.

Advertisement
Advertisement

Η Bugatti όμως το έκανε, και δοκίμασε να μετρήσει την πανίσχυρη Chiron των 1631 ίππων και της τελικής ταχύτητας 440 χλμ./ώρα. Σας λέμε ενδεικτικά ότι στα 420 χλμ./ώρα ο τροχός περιστρέφεται 50 φορές/δευτερόλεπτο και χρειάζονται ιμάντες που αντέχουν 24 τόνους για να συγκρατήσουν το γαλλικό supercar. Το δυναμόμετρο μπορεί να μετρήσει υπεραυτοκίνητα που αγγίζουν μέχρι και τα 480 χλμ./ώρα και η Chiron με τον θηριώδη κινητήρα  φθάνει το μηχάνημα στα όρια του.

Ένας προσομοιωτής αέρα φροντίζει ώστε να ασκεί πίεση 300.000 κυβικών μέτρων για να είναι σαν σε φυσικό περιβάλλον, ενώ βλέπουμε σύμφωνα με τις μετρήσεις ότι η ροπή για το διαστημικό supercar ξεπερνά τα 1.600 Nm. Δείτε και μόνοι σας τη διαδικασία δυναμομέτρησης αλλά και τις ακριβείς μετρήσεις στις φωτογραφίες.

Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πανάκριβη Bugatti Centodieci στην αεροδυναμική σήραγγα (video)
Πόσο πήρε στη Bugatti να βάψει τις Chiron με αυτά τα εκπληκτικά χρώματα;
Απίστευτο! Η Bugatti ανακαλεί μια Chiron για μία… βίδα