Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως γιόρτασαν οι Ιταλοί petrolheads το Euro (+video)

Ελλάδα 5:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε πως γιόρτασαν οι Ιταλοί petrolheads το Euro (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πως γιόρτασαν οι Ιταλοί petrolheads το Euro (+video)

ΝΕΑ

Είτε είστε οπαδός της Ιταλίας είτε όχι, είτε σας αρέσει το ποδόσφαιρο είτε όχι δεν θα μείνετε αδιάφοροι με αυτό τον πανηγυρισμό.

Advertisement
Advertisement

Τι σχέση έχει μία Alfa Romeo GT Junior (πιθανόν GTΑ ) με το Euro; Το video μας το δείχνει.

Η Ιταλία μόλις κέρδισε το Euro 2021, σε ένα τελικό για γερά νεύρα εναντίον της ομάδας της Αγγλίας. Αυτή είναι η δεύτερη νίκη της Squadra Azzura στην διοργάνωση, ενώ οι γείτονες έχουν επίσης κερδίσει τέσσερις φορές το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.

Από χθες το βράδυ (11/7) , πολλοί άνθρωποι γιορτάζουν αυτή τη νίκη σε όλο τον κόσμο. Στην Ιταλία, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι μετά το σφύριγμα της λήξης. Αλλά βρήκαμε πιθανώς τον ομορφότερο από όλους αυτούς τους πανηγυρισμούς: Μια υπέροχη βόλτα με μία Alfa Romeo GT Junior (ίσως GTΑ) γύρω από μία πλατεία.

Advertisement
Advertisement

Ποιο άλλο καλύτερο σύμβολο από ένα τόσο όμορφο αυτοκίνητο όταν το οδηγούν για να απεικονίσει την τέχνη του Ιταλικού πάθους; Γνωστή για τις πολλές μάρκες αυτοκινήτων που κάνουν όλους να ονειρεύονται, η Ιταλία παραμένει ίσως η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο από αυτή την άποψη.

Αν η Alfa που βλέπουμε είναι μία GTA 1.3 πρόκειται για μία από τις μόλις 190 Giulia GTA 1300 Junior. Στην αγωνιστική της μορφή απέδιδε 180 ίππους στις 9.300 σ.α.λ. από 1.290 ατμοσφαιρικά κυβικά εκατοστά.

Advertisement

Η έκδοση παραγωγής διαθέτει το ίδιο μοτέρ, σε εκπολιτισμένη έκδοση. Η ισχύς εδώ φτάνει τους 96 ίππους άλογα στις 6.000 σ.α.λ., με την κεφαλή να διαθέτει 2 βαλβίδες ανά κύλινδρο και δυο εκκεντροφόρους επικεφαλής, ενώ συναντάμε δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς. Όλα τα παραπάνω σε αυτοκίνητο της δεκαετίας του 60. Το χαμηλό βάρος των 920 κιλών και η σφιχτή κλιμάκωση του 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου εξασφάλιζε επιτάχυνση 9,3 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, με την τελική να αγγίζει τα 175 χλμ./ώρα.

Advertisement

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Επαναφέρει θρυλικά μοντέλα της;
Η Alfa Romeo Giulia GTAm στα… χέρια του Kimi Raikkonen (video)
Τα 111α γενέθλια της Alfa Romeo

Advertisement