Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κλέφτες αυτοκινήτων βρήκαν τον… μάστορα τους (+video)

Ελλάδα 8:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κλέφτες αυτοκινήτων βρήκαν τον… μάστορα τους (+video)

ΝΕΑ

Οι κλέφτες αυτοκινήτων βρήκαν τον… μάστορα τους (+video)

ΝΕΑ

Τα ελικόπτερα που συμμετέχουν στις καταδιώξεις υπόπτων για κλοπές αυτοκινήτων έχουν πλέον ένα ακόμα πολύ ισχυρό ατού: τις θερμικές κάμερες, από τις οποίες δύσκολα μπορεί να ξεφύγει κανείς.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα τα κυνηγητά της αστυνομίας με την συμμετοχή ελικοπτέρων είχαν μία σχετικά τυπική διαδικασία, με το ελικόπτερο να παρακολουθεί από ψηλά το καταδιωκόμενο όχημα και στο έδαφος τα περιπολικά να ακολουθούν τις οδηγίες του.

Τέτοιες σκηνές έχουμε δει πάρα πολλές. Τώρα όμως έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται εκτενέστερα μία νέα μέθοδος, η παρακολούθηση με την θερμική κάμερα του ελικοπτέρου.

Το περιστατικό που βλέπουμε στο video έγινε στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, όπου τις πρωινές ώρες της 23ης Δεκεμβρίου η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Το ελικόπτερο εντόπισε το όχημα και σύντομα ξεκίνησε το κυνηγητό με τα περιπολικά.

Advertisement
Advertisement

Η καταδίωξη από εδάφους τελείωσε γρήγορα καθώς υπήρχε κίνδυνος να γίνει ατύχημα στο οποίο θα εμπλέκονταν πολίτες. Την συνέχεια ανέλαβε το ελικόπτερο, το οποίο μέσω της θερμικής κάμερας μπορούσε να παρακολουθεί κρυφά το αυτοκίνητο σε όλη την διαδρομή του.

Κάποια στιγμή οι κλέφτες αποφασίζουν να παρκάρουν το όχημα και αρχίζουν να τρέχουν σε μία ερημική περιοχή. Η θερμική κάμερα συνεχίζει να τους παρακολουθεί και να καταγράφει την πορεία τους. Στο τέλος οι κλέφτες πέφτουν στα χέρια των χερσαίων δυνάμεων, που με τις σωστές οδηγίες είχαν βρεθεί στο κατάλληλο σημείο.

Και οι πέντε συνελήφθησαν με την αστυνομία να αναγνωρίζει ότι όλη αυτή η επιχείρηση πήγε κατ’ ευχήν και χωρίς να κινδυνεύσουν αθώοι πολίτες χάρη στην λειτουργία της θερμικής κάμερας και την παρουσία του ελικοπτέρου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Πρωτιά» της Ελλάδας στις κλοπές αυτοκινήτων στην ΕΕ – Ποια αυτοκίνητα προτιμούν;
Αγγλία: Χτυπάνε κόκκινο οι κλοπές καταλυτών
Αφήνουν τα πορτμπαγκάζ ανοιχτά για να «ξορκίσουν» τους κλέφτες (+video)

Advertisement