Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία ηλεκτρική Porsche Taycan κάνει το… υποβρύχιο (+video)

Ελλάδα 4:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία ηλεκτρική Porsche Taycan κάνει το… υποβρύχιο (+video)

ΝΕΑ

Μία ηλεκτρική Porsche Taycan κάνει το… υποβρύχιο (+video)

ΝΕΑ

Μπορεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να περάσει μέσα από έναν πλημμυρισμένο δρόμο χωρίς να πάθει τίποτα;

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτρισμός και το νερό είναι στην συνείδηση του κόσμου δύο πράγματα τα οποία μόνο προβλήματα δημιουργούν όταν συναντηθούν. Όμως τι γίνεται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όταν βρεθούν απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις και χρειαστεί να περάσουν από πλημμυρισμένους δρόμους;

Στο video που μας έρχεται από την Kίνα βλέπουμε τον οδηγό μίας Porsche Taycan να προσπαθεί και τελικά να καταφέρνει να περάσει μέσα από έναν πλημμυρισμένο δρόμο. Το νερό που έχει συγκεντρωθεί είναι πολύ και μερικές φορές καλύπτει ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Τελικά αν και σχεδόν υποβρύχιο για αρκετά μέτρα, καταφέρνει να βγει στην απέναντι “όχθη” χωρίς κανένα πρόβλημα. Και όπως μας ενημερώνει το video ο έλεγχος που έγινε στην αντιπροσωπεία δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα, εκτός από τα σκουπίδια που είχαν μαζευτεί σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

Γενικά πάντως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα -τουλάχιστον στην θεωρία- είναι πολύ πιο σίγουρα σε τέτοιες συνθήκες καθώς δεν έχουν εισαγωγές στον κινητήρα και έτσι είναι απίθανο να “μείνουν” λόγω εισροής υδάτων.

Οι εταιρίες επίσης έχουν φροντίσει ώστε τα ηλεκτρικά τους συστήματα να είναι αδιάβροχα και να μπορούν να αντέχουν σε τέτοιες συνθήκες. Καλό πάντως θα ήταν να μην το δοκιμάσετε, μιας και η κίνηση σε τέτοιες συνθήκες εγκυμονεί πολύ περισσότερους κινδύνους από λακκούβες ή σκουπίδια όχι τόσο για την κινητήρια μονάδα αλλά για το υπόλοιπο αμάξωμα και το σαλόνι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche Taycan Cross Turismo: Σπορ και περιπετειώδης (video)
Η Porsche Taycan GT1 EVO θα ήταν πολύ στυλάτο αγωνιστικό
Νέο ρεκόρ από την Porsche Taycan (video)

 

Advertisement