Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε από που θα σας τα… παίρνουν οι εταιρείες

Ελλάδα 19:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε από που θα σας τα… παίρνουν οι εταιρείες

ΝΕΑ

Δείτε από που θα σας τα… παίρνουν οι εταιρείες

ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον δεν θα καθορίζονται από τα μηχανικά τους μέρη αλλά από τις ψηφιακές εφαρμογές με τις οποίες θα πληρώνει αδρά ο ιδιοκτήτης τους.

Advertisement
Advertisement

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι έτοιμες να οδηγηθούν σε μια σημαντική αύξηση των εσόδων από τις ψηφιακά ενεργοποιημένες υπηρεσίες, με προβλέψεις που δείχνουν δεκαπλασιασμό μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Ο μετασχηματισμός αυτός αναμένεται να προέλθει από την υιοθέτηση των οχημάτων που καθορίζονται από το λογισμικό, ξεκλειδώνοντας μια πληθώρα πιθανών ροών εσόδων που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα κέρδη από τις παραδοσιακές πωλήσεις οχημάτων.

Ο σύμβουλος της Accenture Jürgen Reers προβλέπει ότι μέχρι το 2030, οι ψηφιακές υπηρεσίες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν έως και 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετα έσοδα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Κοιτάζοντας πιο μπροστά, μέχρι το 2040, το ποσό αυτό θα μπορούσε να ανέβει στο εντυπωσιακό ποσό των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελώντας το 40% των συνολικών εσόδων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μέχρι στιγμής, οι ψηφιακές υπηρεσίες αντιπροσωπεύουν μόνο το 3% των παγκόσμιων εσόδων των αυτοκινητοβιομηχανιών, ένα ποσοστό που δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις σημαντικές επενδύσεις που κατευθύνονται προς την ανάπτυξη του λογισμικού.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ποντάρουν στο software θέλοντας να μιμηθούν το μοντέλο των smartphones. Οι συνδεδεμένες λειτουργίες, όπως οι αυτοματοποιημένες πληρωμές σε σταθμούς καυσίμων ή φόρτισης, αποτελούν επίσης μέρος του μέλλοντος που σχεδιάζεται.

Advertisement

Η φιλοδοξία είναι το λογισμικό να εξελιχθεί σε πηγή premium υπηρεσιών, αντικατοπτρίζοντας τα κερδοφόρα επιχειρηματικά μοντέλα που παρατηρούνται στη βιομηχανία των smartphones.

Επιπλέον, οι νέες υπηρεσίες κινητικότητας, όπως οι υπηρεσίες μεταφοράς και οι συνδρομές over-the-air για αυτόνομη οδήγηση, θα μπορούσαν να συνεισφέρουν πρόσθετες πηγές εσόδων καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής ενός οχήματος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται τα… τηλεκατευθυνόμενα ταξί! (+video)
Ποιος φταίει στο τρακάρισμα; Ο οδηγός, ο δρόμος, ή το αυτοκίνητο;
Οι ταξιτζήδες οδηγούν καλύτερα από τα ρομπότ!