Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δυστύχημα Τέμπη: Δωρεάν η έκδοση αντίγραφου διπλώματος

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δυστύχημα Τέμπη: Δωρεάν η έκδοση αντίγραφου διπλώματος

ΝΕΑ

Δυστύχημα Τέμπη: Δωρεάν η έκδοση αντίγραφου διπλώματος

ΝΕΑ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καταργεί το παράβολο για όσες άδειες οδήγησης καταστράφηκαν ή απωλέσθηκαν κατά το δυστύχημα.

Advertisement
Advertisement

Δωρεάν θα εκδίδονται τα αντίγραφα αδειών οδήγησης που καταστράφηκαν ή απωλέσθηκαν κατά το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στην περιοχή των Τεμπών σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν θα καταβάλλουν κανένα απολύτως παράβολο για χαρτόσημο, εκτύπωση του εντύπου ή για τη δήλωση απώλειάς του και τις αιτήσεις επανέκδοσης μπορούν να τις καταθέτουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών ή στα ΚΕΠ έως και τις 30 Ιουνίου 2023.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται στη σχετική εγκύκλιο: «Με γνώμονα την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στην περιοχή των Τεμπών, εφαρμόζονται τα ακόλουθα:

Για την έκδοση αντιγράφου των κατεστραμμένων ή απολεσθέντων κατά το δυστύχημα εντύπων αδειών οδήγησης, δεν θα καταβάλλονται τα παράβολα της παρ. 2 του άρθρου 9 της υ.α. 50984/7947/2013 και ειδικότερα τα:

Παγίου τέλους χαρτοσήμου και εισφοράς υπέρ ΤΣΑ (εδάφιο ζ)

Advertisement

Εκτύπωσης του εντύπου της άδειας οδήγησης (εδάφιο η)

Απώλειας ή κλοπής του εντύπου της άδειας οδήγησης (εδάφιο θ).

Advertisement

Οι ενδιαφερόμενοι, πέραν των λοιπών δικαιολογητικών που ορίζονται στην ίδια παράγραφο, θα υποβάλλουν στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών ή σε ΚΕΠ επιπροσθέτως Δήλωση σε Αστυνομικό Τμήμα περί απώλειας ή καταστροφής του εντύπου της άδειας οδήγησης στο συγκεκριμένο συμβάν.

Οι υπόψη αιτήσεις για την έκδοση αντιγράφου των κατεστραμμένων/απολεσθέντων εντύπων αδειών οδήγησης δύναται να υποβάλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών και τα ΚΕΠ της χώρας το αργότερο έως και την 30ή Ιουνίου 2023.

Παρακαλούνται οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών και τα ΚΕΠ της χώρας για τη διεκπεραίωση κατά προτεραιότητα των υπόψη αιτήσεων καθώς και την ενημέρωση των ενδιαφερομένων με τους οποίους έρχονται σε δια ζώσης ή απομακρυσμένη επικοινωνία αναφορικά με τα ανωτέρω διαλαμβανόμενα.»

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη;
Τα διπλώματα ποιας χώρας θα αναγνωρίζονται στην Ελλάδα;
Παράνομα διπλώματα: Σφαίρες στους… αδιάφθορους υπαλλήλους!