Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | COTY 2023

ΝΕΑ

Έκτακτο! Οκτώ οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι για τα διπλώματα

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών αυξάνοντας τον αριθμό των κατηγορουμένων από τις Διευθύνσεις Μεταφορών αλλά και από Σχολές Οδηγών.

Μακραίνει η λίστα των υπαλλήλων από την Διεύθυνση Μεταφορών του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr ο αριθμός τους έχει ήδη ξεπεράσει τα 8 άτομα ενώ είναι πολύ πιθανό σύντομα να αυξηθεί περαιτέρω!

Όσο συνεχίζονται οι έρευνες και οι διασταυρώσεις των στοιχείων μεταξύ των αδιάφθορων στελεχών της κεντρικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής και των στελεχών της ΕΛΑΣ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διευρυνθεί η λίστα των κατηγορουμένων.

Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια Αττικής επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του Newsauto.gr σχετικά με τις 240 υποθέσεις που έχει αποστείλει στην ΕΛΑΣ και τη δικαιοσύνη σχετικά με τα διπλώματα από τις αρχές του 2022 ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης έδωσε εντολή για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς.

Ειδικότερα με αφορμή τη συζήτηση στο ΠΕΣΥ για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι: « Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου κυκλώματος απέδειξε πως η πλειοψηφία των στελεχών της Υπηρεσίας Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής λειτουργεί με ευσυνειδησία, αφού από την πρώτη στιγμή συνέδραμε ουσιαστικά και με εμπιστευτικότητα στην προσπάθεια της Αστυνομίας να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Όμως δεν αρκεί η ευσυνειδησία των στελεχών μας, πρέπει να γίνουν πολλά σημαντικά βήματα για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό του συστήματος έκδοσης διπλωμάτων.

Όταν υποχρεώνεις αλλοδαπούς να δίνουν θεωρητικές εξετάσεις στην ελληνική γλώσσα κι όχι στην μητρική τους, ουσιαστικά τους οδηγείς να αναζητήσουν παράνομο τρόπο για να περάσουν τις εξετάσεις αυτές. Όταν δεν μας επιτρέπεται η χρήση σύγχρονων μέσων, που θα απενεργοποιεί παράνομες ασύρματες επικοινωνίες, ουσιαστικά διευκολύνονται τα κυκλώματα. Θεωρώ ότι το τελευταίο περιστατικό πρέπει να μας ενεργοποιήσει.

Είναι ώρα ευθύνης, για όλους, τα πολλά λόγια περισσεύουν, χρειάζονται πράξεις. Να ξεκινήσει από αύριο κιόλας το Υπουργείο Μεταφορών τις διαδικασίες, για την υιοθέτηση των τεκμηριωμένων προτάσεων που έχουμε καταθέσει. Να μας δώσουν πρώτα τα μέσα να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και μετά , αν δεν το κάνουμε, να μας απευθύνουν συστάσεις.

Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση της διαφάνειας στη λειτουργία της Υπηρεσίας Μεταφορών της Περιφέρειας, καθώς και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Αττική. Στόχος μας είναι να διαμορφωθεί ένα ξεκάθαρο και λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο, χωρίς ασάφειες, κενά και ελλείμματα.

Με τη συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και συναρμόδιων υπουργείων , μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους αυτούς.

Η δέσμευσή μας παραμένει, μηδενική ανοχή σε κάθε φαινόμενο διαφθοράς . Επίορκοι υπάλληλοι και επαγγελματίες δεν έχουν θέση στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.»

Στο ίδιο κλίμα και η τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή Μεταφορών της Περιφέρειας Ηλία Δόλγυρα ο οποίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως η Υπηρεσία, κατόπιν σαφών εντολών του Περιφερειάρχη, κινήθηκε άμεσα με υπευθυνότητα. «Εμείς ανοίξαμε το δρόμο για την αποκάλυψη του κυκλώματος» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου με ενότητα να στηρίξουν τις προτάσεις της διοίκησης προκειμένου να πάψουν τα κρούσματα διαφθοράς.

Την ίδια στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, υπεύθυνος για τις Μεταφορές, κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε ότι πρόσφατα βρίσκονταν στην Ελλάδα στελέχη από την αντίστοιχη Διεύθυνση Μεταφορών της Ελβετίας οι οποίοι εξέφρασαν την απορία πως μπορούν να «μπλοκάρουν» τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που πιθανόν να φέρουν κάποιοι υποψήφιοι οδηγοί κατά την είσοδο τους στα εξεταστικά κέντρα.

Η απάντηση φυσικά και ήταν απλή και εύκολη καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών τους πρότεινε την τοποθέτηση κλωβών ασφαλείας ή jammers τα οποία μπλοκάρουν κάθε ηλεκτρονικό ή άλλο σήμα στην αίθουσα των εξετάσεων.

Τα στελέχη της Ελβετικής Διεύθυνσης Μεταφορών ανακοίνωσαν ότι θα σπεύσουν να υιοθετήσουν την πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών ωστόσο η συγκεκριμένη πρόταση στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω… νομοθεσίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διπλώματα: 240 υποθέσεις στον Εισαγγελέα σε 8 μήνες!
Πρώην στέλεχος της ΕΥΠ στο κύκλωμα με τα διπλώματα!
Αποκάλυψη! Έτσι έπιασαν το κύκλωμα στα διπλώματα

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto