Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διπλώματα: Γιατί αυξάνονται τα ποσοστά αποτυχίας των υποψήφιων οδηγών

Ελλάδα 9:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διπλώματα: Γιατί αυξάνονται τα ποσοστά αποτυχίας των υποψήφιων οδηγών

ΝΕΑ

Διπλώματα: Γιατί αυξάνονται τα ποσοστά αποτυχίας των υποψήφιων οδηγών

ΝΕΑ

Στην Γερμανία η απόκτηση διπλώματος οδήγησης είναι μια ακριβή και δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο οι υποψήφιοι οδηγοί αποτυγχάνουν στην πρακτική εξέταση εγείροντας το ενδιαφέρον των ειδικών.

Advertisement
Advertisement

Τεράστια είναι τα ποσοστά αποτυχίας των υποψήφιων οδηγών στη Γερμανία τα οποία συνεχώς αυξάνονται και πλέον έχουν κληθεί οι ειδικοί να εξηγήσουν το συγκεκριμένο φαινόμενο χωρίς ωστόσο να έχουν βρει την αιτία του κακού.

Σύμφωνα με το dpa το ποσοστό αποτυχίας στη θεωρητική εξέταση ήταν το 2017 στο 39% (37% το 2016). Στην πρακτική εξέταση ήταν 32% το 2017, όταν το 2016 ήταν 31%. Συνολικά ο αριθμός των αποτυχόντων έφτασε τους 432.037.

Οι δάσκαλοι οδήγησης ανάγουν το ποσοστό αποτυχίας στον αυξανόμενο αριθμό μη γερμανών υποψήφιων και τη διαφορετική τους κυκλοφορική κουλτούρα αλλά και στην κακή γνώση της γερμανική γλώσσας.

Advertisement
Advertisement

Ειδικοί σε θέματα κυκλοφορίας δεν έχουν συγκεκριμένη εξήγηση για τις αιτίες του φαινομένου το οποίο παρατηρείται σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στη Γερμανία.

Κάποιοι ειδικοί επισημαίνουν πως επειδή η κυκλοφορία έχει γίνει πιο περίπλοκη οι υποψήφιοι οδηγοί χρειάζονται περισσότερο χρ΄νο και οι δάσκαλοι οδήγησης θα πρέπει να μάθουν νέες παιδαγωγικές και ψυχολογικές μεθόδους.

Κάποιοι άλλοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι περισσότεροι νέοι ασχολούνται με το κινητό τους αντί να παρακολουθούν την κίνηση στον δρόμο όταν κάθονται δίπλα στον οδηγό με αποτέλεσμα να χάνουν την αίσθηση της οδήγησης.

Advertisement

Ωστόσο υπάρχει και η άλλη άποψη σύμφωνα με την οποία το σχετικά μεγάλο ποσοστό αποτυχίας ίσως οφείλεται και στην πίεση χρόνου αλλά και στο κόστος καθώς για να βγάλει κανείς ένα δίπλωμα οδήγησης χρειάζεται από 1.800 έως 2.200 ευρώ και αν αποτύχει το κόστος ανεβαίνει μαζί με την πίεση…