Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο βραβεία Good Design για το Kia EV9

Ελλάδα 2:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο βραβεία Good Design για το Kia EV9

ΝΕΑ

Δύο βραβεία Good Design για το Kia EV9

ΝΕΑ

Το Kia EV9 κέρδισε το βραβείο Good Design 2023 στην κατηγορία Μεταφορές, ενώ το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας «Ki» απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία Interactive Media.

Advertisement
Advertisement

Η Kia κατόρθωσε να αποσπάσει δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις στα Good Design Awards 2023, αποδεικνύοντας την αφοσίωση της μάρκας στον ελκυστικό σχεδιασμό, όπως εκφράζεται μέσω της νέας φιλοσοφίας «Opposites United».

Η σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Kia αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2021, αντλώντας έμπνευση από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και την ανθρωπότητα.

Η φιλοσοφία υπερβαίνει τον σχεδιασμό των μοντέλων της εταιρείας, μεταδίδοντας την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει συμβατά σε δύο ζωτικά πεδία που έχουν έρθει σε αντίθεση μεταξύ τους – την ανθρώπινη ευημερία και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα αυτή σχεδιαστική φιλοσοφία ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στο ήδη βραβευμένο EV6 και θα εμφανιστεί μελλοντικά σε 15 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας μέχρι το 2027.

Στην περίπτωση του σχεδιασμού του EV9, αυτό υποδηλώνεται με απλές, καθαρές γραμμές και επιφάνειες που αποπνέουν διαύγεια και ηρεμία, καθώς και με την υπογραφή «Digital Tiger Face», που προσφέρει μια ξεχωριστή και φουτουριστική εμφάνιση και αίσθηση.

Advertisement

Οι σχεδιαστές της Kia προσπάθησαν να προσδώσουν στο επταθέσιο EV9 μια άνευ προηγουμένου οπτική έλξη, εναρμονίζοντας  την ευελιξία ενός ηλεκτρικού με τη στιβαρότητα ενός SUV.

Εφάρμοσαν επίσης ένα στιβαρό αλλά εκλεπτυσμένο εξωτερικό σχεδιασμό χρησιμοποιώντας τον οπτικό συμβολισμό των πολυγώνων και των τριγώνων.

Advertisement

Το σύστημα ψυχαγωγίας Kia «Ki» του EV9 τονίζει την ταυτότητα της μάρκας με έμφαση στις οπτικές έννοιες του Opposites United.

Μια διαγώνια γραμμή που αντιπροσωπεύει ανοδικές τάσεις, εφαρμόζεται στα στοιχεία του infotainment, από εικονίδια και γραμματοσειρές στο ταμπλό των οργάνων, ως βασική απεικόνιση.

Advertisement

Αυτή η διαγώνια γραμμή προάγει μια ξεχωριστή και ενιαία εμφάνιση, διατηρώντας παράλληλα την ευκρίνεια και την απλότητα.

Έχει επίσης αποκαλυφθεί ένα γραφικό στυλ που όχι μόνο ευθυγραμμίζεται με τις φιλοδοξίες της Kia, αλλά συμπληρώνει τη σχεδίαση του οχήματος, χρησιμοποιώντας φιλικά προς τα μάτια, αναγνωρίσιμα χρώματα για να ολοκληρώσει μια μοναδική και σύγχρονη εμπειρία για την μάρκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Kia EV9 384 PS AWD
Δοκιμή: Kia EV6 GT AWD 585 PS, 77 kWh
Οι εκπλήξεις στα crash tests του Euro NCAP για το 2023