Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο πεντάστερα νέα SUV

Ελλάδα 18:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο πεντάστερα νέα SUV

ΝΕΑ

Δύο πεντάστερα νέα SUV

ΝΕΑ

Το Citroen C5 Aircross και το Range Rover Evoque βαθμολογήθηκαν με πέντε αστέρια από τον Ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελέγχου Ασφαλείας Οχημάτων (Euro NCAP).

Advertisement
Advertisement

 

 

Advertisement
Advertisement

Τα δύο SUV πέτυχαν το κορυφαίο αποτέλεσμα με «διαφορετικό» τρόπο. Το Range Rover Evoque ξεχώρισε (94%) στον τομέα της Προστασίας Ενηλίκων ενώ το C5 Aircross πέτυχε συνολικά καλύτερη βαθμολογία με την βοήθεια του προαιρετικού πακέτου ασφαλείας (Safety Pack), το οποίο περιλαμβάνει ένα βελτιωμένο σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης ικανό να ανιχνεύει ποδηλάτες.

Ο Matthew Avery, διευθυντής έρευνας της Thatcham Research, (η καρδιά του Euro NCAP) δήλωσε: «Το νέο Range Rover Evoque είναι ένα ακόμη πολύ καλό προϊόν της Jaguar Land Rover. Η δέσμευση της JLR για ασφάλεια δεν αμφισβητείται. Το 2017 δεσμεύτηκε να τοποθετήσει σε όλα τα νέα της μοντέλα αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης, ενώ όλα τα μοντέλα που παρήχθησαν από το 2011 και μετά έχουν επιτύχει βαθμολογίες πέντε αστέρων στο Euro NCAP».

Advertisement

Ο Finbar McFall, διευθυντής μάρκετινγκ παγκόσμιων προϊόντων της JLR, δήλωσε: «Το Range Rover Evoque κινείται το ίδιο εύκολα στην πόλη αλλά και έξω από αυτήν και θέλουμε οι κάτοχοί του να αισθάνονται ασφάλεια παντού. Έτσι προσθέσαμε τις τελευταίες τεχνολογίες για την πρόληψη ατυχημάτων. Παράλληλα δημιουργήσαμε μια νέα αρχιτεκτονική οχημάτων για την προστασία των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Το αποτέλεσμα είναι ένα ακόμη μοντέλο πέντε αστέρων από την Land Rover».

Advertisement

Το C5 Aircross διαθέτει ένα αυτόματο σύστημα επιβράδυνσης έκτακτης ανάγκης (AEB), το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει και να ανταποκριθεί στους πεζούς. Το σύστημα κάμερας και ραντάρ που περιλαμβάνεται στο προαιρετικό πακέτο ασφαλείας μπορεί να ανιχνεύσει ποδηλάτες καθώς και πεζούς. Ο Matthew Avery δήλωσε: «Η βαθμολογία του Citroën C5 Aircross είναι πολύ καλό αποτέλεσμα για την κατηγορία του. Θα θέλαμε όμως το σύστημα AEB να είναι στον στάνταρ εξοπλισμό.