Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο μοναδικές Alpine A110 S για τους Alonso και Ocon

Ελλάδα 5:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο μοναδικές Alpine A110 S για τους Alonso και Ocon

ΝΕΑ

Δύο μοναδικές Alpine A110 S για τους Alonso και Ocon

ΝΕΑ

Η Alpine παρουσίασε δύο εξατομικευμένες A110 με τις οποίες θα μετακινούνται οι δύο οδηγοί της Fernando Alonso και Esteban Ocon κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών Σαββατοκύριακων της F1.

Advertisement
Advertisement

Η μετονομασία της ομάδας Renault F1 σε Alpine F1 είναι ένα από τα σημαντικά νέα της φετινής χρονιάς, σε συνδυασμό βέβαια και με την επιστροφή του Fernando Alonso στην γαλλική ομάδα και την ενεργό δράση. Μαζί με την ονομασία η ομάδα υιοθέτησε και την χαρακτηριστική μπλέ απόχρωση που αποτελεί σήμα καταταθέν της Alpine.

Στα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας και του φετινού μονοθεσίου της είναι βαμμένες και οι δύο A110 S που θα είναι τα «trackside cars», δηλαδή τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούν από εδώ και πέρα οι δύο οδηγοί της ομάδας, Alonso και Ocon, για τις διάφορες μετακινήσεις τους τις ημέρες των αγώνων.

Alpine-A110S-F1

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τον χρωματισμό που αντιγράφει απόλυτα αυτόν των μονοθεσίων συνδυάζοντας το μπλε με κόκκινες και μαύρες λεπτομέρειες, οι δύο A110 S έχουν τις ίδιες προδιαγραφές με τα υπόλοιπα μοντέλα παραγωγής. Αυτό σημαίνει πως ο 1.800άρης κινητήρας που φιλοξενείται στο κέντρο του αμαξώματος τροφοδοτεί με 292 ίππους τους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Για όσους η απόδοση δεν φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή για τα σημερινά δεδομένα σε σχέση με άλλα sports cars θα σημειώσουμε πως το μεγάλο ατού της Alpine δεν είναι η απόλυτη δύναμη αλλά το γεγονός πως το βάρος της είναι μόλις 1.113 κιλά, χαρίζοντάς της μια ζηλευτή αναλογία κιλών/ίππο και φυσικά μια μοναδική αμεσότητα στις δυναμικές αντιδράσεις.

Η Α110 ίσως είναι το τελευταίο μοντέλο της Alpine με θερμικό κινητήρα καθώς μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της εταιρίας με την Lotus για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού sports car έχουν πληθύνει οι φήμες που θέλουν το μέλλον της γαλλικής φίρμας να ακολουθεί έναν αμιγώς ηλεκτρικό δρόμο.

Alpine-A110S-F1

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτή είναι η πανέμορφη Alpine A521 (video)
Καυτό Renault 5 με την υπογραφή της Alpine
Alpine: Ηλεκτρικό μοντέλο θα διαδεχτεί την Α110