Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύο ηλεκτρικά off-road δείχνουν το δρόμο για ένα ελληνικό αυτοκίνητο

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δύο ηλεκτρικά off-road δείχνουν το δρόμο για ένα ελληνικό αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Δύο ηλεκτρικά off-road δείχνουν το δρόμο για ένα ελληνικό αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Αν η Ελλάδα ήθελε να μει στο χάρτη της αυτοκίνησης θα μπορούσε να εστιάσει σε κάτι προσγειωμένο, ακολουθώντας το παράδειγμα μιας αμερικάνικης start-up με δύο ηλεκτρικά off-road για κάθε χρήση.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση της ηλεκτροκίνησης έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες και πολλές σημαντικές ευκαιρίες για όσους θέλουν να εμπλακούν στην παραγωγή ενός οχήματος. Τα κόστη είναι πλέον εξαιρετικά μειωμένα καθώς δεν απαιτούνται μεγάλες εγκαταστάσεις, ενώ και η συναρμολόγησή τους είναι πολύ πιο εύκολη, αφού τα κύρια μέρη (ηλεκτροκινητήρες, μπαταρίες κ.λπ.) έρχονται έτοιμα από τρίτους κατασκευαστές.

Τον δρόμο αυτό ακολουθεί μία ακόμα εταιρία από τις ΗΠΑ, ονόματι Volcon E-Powersports. Πρόκειται μία startup από το Τέξας η οποία κατασκευάζει τετράτροχα και δίτροχα κάθε εδάφους, όλα με ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Μετά από τα πολύ δημοφιλή της δίτροχα μπαίνει πλέον και στα τετράτροχα, με δύο μάλιστα μοντέλα. Το Volcon STage έχει σχεδιαστεί ως μέσο μεταφοράς, με μεταξόνιο 3,05 μέτρων, πλάτος 1,62 και ύψος 1,95 μέτρων.

Ένας ηλεκτροκινητήρας 80 kW (109 PS), ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με αρθρωτά πακέτα μπαταριών χωρητικότητας 23, 46 ή 69 kWh παρέχει την ισχύ κίνησης και υπόσχονται αυτονομίες έως και 240 χιλιόμετρα. Εκτός από μια έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς, διατίθεται και μια έκδοση με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Advertisement

Οι αναρτήσεις είναι ανεξάρτητες και στους τέσσερις τροχούς με αμορτισέρ μεγάλων διαδρομών. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από χαλύβδινο χωροδικτύωμα επενδυμένο με πλαστικά πάνελ.

Για να παραμείνει όσο πιο απλό γίνεται, υπάρχει παρμπρίζ μόνο εμπρός, ενώ εφοδιάζεται με πολύ μεγάλα off road ελαστικά. Επιπλέον, το τετραθέσιο διαθέτει ανοιχτό χώρο φόρτωσης με πίσω πόρτα, ο οποίος μπορεί επίσης να επεκταθεί εάν δεν υπάρχουν τα πίσω καθίσματα.

Advertisement

Το Volcon Beast βασίζεται στην ίδια βασική ιδέα, αλλά έχει αυξηθεί σε πλάτος στα 1,96 μέτρα. Σε αυτό είναι διαθέσιμες μόνο οι δύο πιο μεγάλες μπαταρίες, ενώ εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, με την ισχύ να φθάνει στους 218 ίππους και την αυτονομία στα 240 χιλιόμετρα.

Advertisement

Το Volcon Stag αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά ήδη από το 2022 και το μεγαλύτερο Beast ένα χρόνο αργότερα στα τέλη του 2023. Σε κάθε περίπτωση αποτελούν μία πολύ έξυπνη ιδέα για ένα απλό στην κατασκευή σύγχρονο ηλεκτρικό όχημα. Και σίγουρα το καλύτερο παράδειγμα για όποιον θέλει να ξεκινήσει να κατασκευάζει και στην χώρα μας αυτοκίνητα, χωρίς υπερβολές και φρούδες υποσχέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ηλεκτροκίνηση θα φέρει ανεργία στην αυτοκινητοβιομηχανία;
H ηλεκτροκίνηση φέρνει το τέλος των sedan;
Τελικά η Toyota θα μπεί δυναμικά και στην ηλεκτροκίνηση…