Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Volcon: Μια start up ηλεκτρικών με ενδιαφέροντα οχήματα

Ελλάδα 9:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volcon: Μια start up ηλεκτρικών με ενδιαφέροντα οχήματα

Mobility

Volcon: Μια start up ηλεκτρικών με ενδιαφέροντα οχήματα

Mobility

Με μια μοτοσικλέτα και δύο buggy σκοπεύει να ξεκινήσει τις εμπορικές δραστηριότητές της η Volcon που κατατάσσεται ανάμεσα στις νεοεμφανισθείσες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Η startup κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Volcon, σχεδιάζει να ξεκινήσει με μια μοτοσικλέτα και δύο ATV τα οποία θα είναι έτοιμα για λανσάρισμα στις αγορές το 2021.

Μόλις ανακοινώθηκε μια νέα εταιρεία ηλεκτροκίνητων σπορ με το όνομα Volcon και σκοπεύει να λανσάρει μια μοτοσικλέτα και δύο ATV. Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα της εταιρείας είναι μια μοτοσικλέτα εκτός δρόμου που ονομάζεται Grunt. Η Volcon δεν έχει δηλώσει πόσο μεγάλη είναι η μπαταρία του Grunt αλλά λέει ότι μπορεί να επαναφορτιστεί σε δύο ώρες από μια κανονική οικιακή πρίζα, ενώ επιπλέον, θα μπορεί κανείς έχοντας κι άλλη μπαταρία ξεχωριστά ως ανταλλακτικό, να την αλλάζει για να συνεχίζει την πορεία του.

Advertisement
Advertisement

Σε συνδυασμό με την μπαταρία υπάρχει ένας ηλεκτρικός κινητήρας που παράγει ισχύ 50 ίππων και μέγιστη τιμή ροπής 10,3 kgm, που του επιτρέπει την επιτάχυνση έως τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,0 δευτερόλεπτα. Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα θα έχει αυτονομία έως και 160 χιλιόμετρα και όπως φαίνεται από τις πρώτες εικόνες, θα έχει πολύ στιβαρό σχεδιασμό παντός εδάφους. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή της θα ξεκινά από τα 5.995 δολάρια (5.057 ευρώ). Το δεύτερο μοντέλο που εξελίσσει η Volcon θα είναι γνωστό ως Stag. Είναι ένα μικρό, δύο θέσεων ATV με ροπή 225 ίππων και ροπή 40,8 kgm που θα το καθιστά ικανό να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,0 δευτερόλεπτα και θα έχει τελική ταχύτητα 112 χλμ./ώρα.

Η αυτονομία του φτάνει τα 241 χιλιόμετρα και φαίνεται να έχει ότι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει κάποια επικίνδυνα εδάφη χάρη στη ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Fox με την οποία έχει συνάψει συνεργασία η Volcon. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το Volcon Beast. Πρόκειται για ένα τετράθυρο, τετραθέσιο ATV με μέγιστη ισχύ 450 ίππων και –πολύ εντυπωσιακή- ροπή 82,9 kgm. Το Beast θα φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 128 χλμ./ώρα, ενώ και εδώ βρίσκουμε ανάρτηση της Fox με περισσότερες ρυθμίσεις. Η Volcon σκοπεύει να ξεκινήσει τις παραδόσεις του ηλεκτρικού δικύκλου Grunt την άνοιξη του 2021, ενώ τα Stag και Beast θα ακολουθήσουν στα τέλη του 2021 και του 2022 αντίστοιχα.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

H μίνι DB5 που κοστίζει όσο μια Mercedes C Class

Το πιο hot Yaris στην Ελλάδα (Τιμή) 

Ανάκληση για τη Ferrari 812 Superfast

Advertisement