Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δυο ειδικές εκδόσεις για τα Audi RS5 Coupe & Sportback

Ελλάδα 18:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δυο ειδικές εκδόσεις για τα Audi RS5 Coupe & Sportback

ΝΕΑ

Δυο ειδικές εκδόσεις για τα Audi RS5 Coupe & Sportback

ΝΕΑ

Τα ανανεωμένα Audi RS5 Coupe και RS5 Sportback φτάνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με ελαφρές διαφοροποιήσεις εξωτερικά μετά το ντεμπούτο τους στην Ευρώπη πέρυσι. Δύο νέες ειδικές εκδόσεις βρίσκονται επίσης στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Τα ανανεωμένα RS5 διαθέτουν αλλαγές στο μπροστινό τμήμα με μεγαλύτερη μάσκα και ευκρινέστερα άκρα. Οι γωνίες επίσης δίνουν το παρών σε κάποια σημεία του ρύγχους.

Υπάρχει επίσης νέο καπό με μικρές εισαγωγές αέρα στις άκρες. Οι υπόλοιπες εξωτερικές αλλαγές είναι μικρές. Υπάρχουν νέα πλαϊνά μαρσπιέ όπως και νέος διαχύτης ανάμεσα των απολήξεων της εξάτμισης στο πίσω μέρος. Ο 2λιτρος twin-turbo V6 αποδίδει 444 ίππους και 599 Nm ροπής. Η ισχύς διανέμεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Το RS5 Coupe φτάσει στα πρώτα 100 km/h από στάση σε 3,9 δευτερόλεπτα ή 4,1 για την έκδοση Sportback. Η τελική ταχύτητα προσεγγίζει τα 250 km/h, αλλά η έκδοση Ascari την εκτοξεύει στα 280 km/h.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, το RS5 διαθέτει οθόνη για το infotainment 10.1 ιντσών με λογισμικό MIB 3 της Audi. Η καμπίνα διατίθεται στάνταρ με δερμάτινη ταπετσαρία Nappa. Τα καθίσματα διαθέτουν πλευρικά ενισχυτικά αλλά και λειτουργία μασάζ. Εκτός των άλλων, τα πίσω καθίσματα του RS5 Sportback είναι και θερμαινόμενα.

Εάν το RS5 δεν είναι αρκετά ξεχωριστό για εσάς, η Audi προσφέρει επίσης τις εκδόσεις Ascari και Black Optic. Η πρώτη περιορίζεται σε 25 μονάδες για το RS5 Coupe και 100 για το RS5 Sportback. Αυτές υιοθετούν σκουρόχρωμη απόχρωση με μπλε δαγκάνες φρένων. Αντίθετα, τα πλαϊνά διαθέτουν χρώμα ματ αλουμινίου. Το κορυφαίο Audi πατά σε τροχούς 20 ιντσών πέντε ακτίνων.

Advertisement

Κάτω από το καπό, υπάρχει ένα κάλυμμα κινητήρα από ανθρακονήματα. Το τριάκτινο flat bottom τιμόνι είναι ντυμένο με δέρμα Alcantara. Η καμπίνα διαθέτει επίσης επένδυση από ματ ανθρακονήματα και γκρι ραφές.

Όσον αφορά τα τεχνικά, το Ascari περιλαμβάνει διαφορετική ρύθμιση στο σύστημα διεύθυνσης και ρυθμιζόμενη σπορ ανάρτηση με Dynamic Ride Control. Υιοθετεί επίσης μαύρες απολήξεις στην εξάτμιση. Στα υπόλοιπα συναντάμε ενεργό cruise control με υποβοήθηση κυκλοφοριακής συμφόρησης, active lane assist, park assist, κάμερας κάτοψης αλλά και head-up display.

Advertisement

Οι εκδόσεις Black Optic υπολογίζονται σε 100 Coupe και 325 Sportback. Αυτές υιοθετούν μαύρη εξωτερική επένδυση για τα καπάκια των καθρεπτών, το μπροστινό σπόιλερ, τον πίσω διαχύτη και τους τροχούς 20 ιντσών πέντε ακτίνων. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν απόχρωση ανάμεσα σε Mythos Black, Glacier White, Daytona Gray, Nardo Grey και Tango Red. Στο εσωτερικό, υπάρχει ένα τιμόνι τριών ακτίνων καλυμμένο με Alcantara και επένδυση από ανθρακονήματα. Τα καθίσματα έχουν επίσης κόκκινες ραφές.

Η έκδοση Black Optic διαθέτει επίσης δυναμικό σύστημα διεύθυνσης, sport ανάρτηση με Dynamic Ride Control, σπορ εξάτμιση με μαύρες απολήξεις και το πακέτο RS υποβοήθησης οδηγού.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ανανεωμένα Audi RS 5 & RS 5 Sportback με 450 ίππους

H ΑΒΤ αναβαθμίζει το Audi RS5 Sportback

Η ABT Sportsline ανεβάζει την απόδοση του Audi RS5