Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ΑΒΤ αναβαθμίζει το Audi RS5 Sportback

Ελλάδα 17:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ΑΒΤ αναβαθμίζει το Audi RS5 Sportback

ΝΕΑ

H ΑΒΤ αναβαθμίζει το Audi RS5 Sportback

ΝΕΑ

Μετά την coupe έκδοση του Audi RS5 η ABT παρουσιάζει ένα αντίστοιχο πακέτο αναβάθμισης και για το Sportback.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα του βελτιωμένου Audi RS5 Sportback είναι RS5-R, όπως ακριβώς δηλαδή είχε βαφτιστεί και η Coupe έκδοση που είχε προικιστεί με το ίδιο πακέτο. Ακριβώς ίδιο θα είναι μάλιστα και το ειδικό ύφος της συγκεκριμένης βελτίωσης καθώς όπως είχε γίνει και με το Coupe, το ABT RS5-R Sportback θα κυκλοφορήσει σε μόλις 50 αντίτυπα.

Το πακέτο αναβάθμισης ξεκινά φυσικά με την εμφάνιση η οποία είχε αποκτήσει μια σαφώς πιο επιθετική διάθεση χάρη σε μια σειρά από αεροδυναμικά βοηθήματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκδοσης είναι επίσης οι ειδικά σχεδιασμένοι τροχοί 21 ιντσών καθώς και οι τετραπλές ανθρακονημάτινες απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό η ιδιαίτερη αίσθηση που το RS5-R οφείλει να περνά στον οδηγό τονίζεται από την χρήση ανθρακονημάτων στον επιλογέα και στον διάκοσμο καθώς και την ειδική σήμανση στην οποία υπάρχει η αρίθμηση από το 1 έως το 50 που θα έχουν τα μοντέλα που θα κατασκευαστούν.

Ακόμα πιο ενδιαφέροντα όμως είναι όσα σχετίζονται με την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του RS5. Μιλάμε φυσικά για τη βελτίωση του V6 3.0λιτρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα που έχει κερδίσει 60 ίππους και σχεδόν 10 χλγμ ροπής φθάνοντας πλέον τους 510 ίππους και τα 70 χλγμ. Παράλληλα η ABT έχει φροντίσει και για το πάτημα του RS5-R, εφοδιάζοντάς το με ρυθμιζόμενη ανάρτηση και νέες αντιστρεπτικές εμπρός και πίσω.