Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρασία για την υπέροχη Bugatti Type 57C Atalante Coupe του 1938

Ελλάδα 7:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρασία για την υπέροχη Bugatti Type 57C Atalante Coupe του 1938

ΝΕΑ

Δημοπρασία για την υπέροχη Bugatti Type 57C Atalante Coupe του 1938

ΝΕΑ

Είναι εξαιρετικά σπάνια και πανέμορφη, η Bugatti Type 57V Atalante “Toit Ouvrant” πράγμα που σημαίνει πως κάποιο πορτοφόλι θα ανοίξει αρκετά για να την αποκτήσει ο ιδιοκτήτης του.

Advertisement
Advertisement

Η δημοπρασία της ιδιαίτερα σπάνιας αυτής Bugatti Type 57C Atalante με το χαρακτηριστικό «άνοιγμα» πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου.

Για αυτή τη δίχρωμη, μπλε και μαύρη, Bugatti Type 57C Atalante Coupe του 1938, αναμένεται να παιχτεί «σκληρό ροκ» ανάμεσα σε επιφανείς συλλέκτες αυτοκινήτων και ίσως όχι μόνο, μια και μια από τις ιδιαιτερότητες που έχει η συγκεκριμένη πρόταση της από την ιστορία της Bugatti, παραδοσιακά προσελκύει και φίλους της τέχνης γενικότερα. Προηγουμένως εμφανιζόταν στη διάσημη συλλογή τέχνης Schlumberger στο Παρίσι, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να καθίσει σε ένα μουσείο, από τον άνθρωπο που χρηματοδότησε την αναστήλωση του Παλατιού στις Βερσαλλίες.

Advertisement
Advertisement

Λαμβάνοντας απόλυτες βαθμολογίες στο Amelia Island Concours 2015 και αργότερα βραβευμένο ως Best in Class, το 2016 στο Pebble Beach Concours d’Elegance, αυτό το αυτοκίνητο πρόκειται να απασχολήσει κάθε σοβαρό συλλέκτη, από κάθε γωνιά του κόσμου. Ο κινητήρας του μοντέλου είναι 8κύλινδρος σε σειρά, χωρητικότητας 3.257 κ.εκ., με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και υπερσυμπιεστή. Χάρη στα παραπάνω, η απόδοση φτάνει τους 160 ίππους στις 4.500 σ.α.λ. και η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου τα 200 χλμ./ώρα.

Το κιβώτιο των ταχυτήτων είναι 4 σχέσεων και «οδηγεί» τους πίσω τροχούς, ενώ βάσει των παραπάνω στοιχείων απόδοσης και επιδόσεων, εύκολα μπορεί να πει κανείς πως πρόκειται για ένα supercar της εποχής του. Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο σχεδιασμός του, που το τοποθετεί ανάμεσα στα καλύτερα σχέδια Art Deco που έχουν γίνει ποτέ στον κόσμο- διάκριση που δεν αφορά μόνο τα αυτοκίνητα. Το σχέδιο αυτό πιστώνεται στον Jean Bugatti, γιο του ιδρυτή της εταιρείας, Ettore και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο δρόμο το 1934.

Advertisement

Μόλις 710 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν, με τα “Toit Ouvrant”, αυτά με την ανοιχτή οροφή όπως το συγκεκριμένο που έχουμε μπροστά μας, να είναι μια μικρή μειοψηφία. Η αποκατάσταση του συγκεκριμένου σε αυτή την τέλεια με βάση τις βαθμολογίες κατάσταση, έγινε το 2012 από τον ιδιοκτήτη που το έχει και σήμερα στο Texas των ΗΠΑ. Θα δημοπρατηθεί από την Worldwide Auctioneers, η οποία δέχεται προσφορές διαδικτυακά και θα συνεχίσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου, για να ανακοινώσει το αποτέλεσμα –προφανώς, διακριτικά, στο νέο ιδιοκτήτη- στις 6 Σεπτεμβρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πανάκριβη Bugatti Centodieci στην αεροδυναμική σήραγγα (video)
Νέο μοντέλο από τη Bugatti το 2024 (+video)
Tην Κυριακή με το Car, ΟΛΑ είναι στα χέρια σας!

 

 

Advertisement