Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διευρύνεται η συνεργασία της Subaru με την Toyota

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διευρύνεται η συνεργασία της Subaru με την Toyota

ΝΕΑ

Διευρύνεται η συνεργασία της Subaru με την Toyota

ΝΕΑ

Όπως έγινε γνωστό, η Subaru θα ξεκινήσει ευρύτερη σύμπραξη με τη Toyota με σκοπό την από κοινού δημιουργία νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Όπως γνωρίζουμε, η Subaru διαθέτει μόνο το Solterra ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, ένα αυτοκίνητο το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Toyota. Ως γνωστόν, η δεύτερη κατέχει το 20% των μετοχών της πρώτης και η σύμπραξή τους είναι επ’ ωφελεία και των δύο, τουλάχιστον τα τελευταία σχεδόν 15 χρόνια.

Τα στελέχη τη Subaru θέλουν να ακολουθήσουν τη σύγχρονη τάση της ηλεκτροκίνησης αλλά να το κάνουν με τρόπο που να μην ενέχει μεγάλο ρίσκο. Αντίστοιχα, στην Toyota ανακοινώνουν ότι θα δημιουργήσουν δεκάδες νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα στα προσεχή χρόνια, σε όλες τις κατηγορίες επιβατικών, όπως και στα επαγγελματικά.

Κατά συνέπεια, η συνεργασία τους γι’ αυτόν τον σκοπό αναμένεται είναι συμφέρουσα. Εκπρόσωπος της Subaru επιβεβαίωσε ότι ως το 2026 η εταιρεία θα δημιουργήσει τρία καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της, με τη συνδρομή της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Αυτά, αναμένεται να είναι crossover ή SUV και θα συμβάλλουν στην αύξηση των πωλήσεων της, συνολικά. Επίσης, μεσοπρόθεσμα, ο στόχος της είναι να καταφέρει να φτάσουν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων τους το 50% των ετήσιων συνολικών.

Από τη Subaru έγινε γνωστό ότι το ένα από τα τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία (στο εργοστάσιό της Gunma Yajima) και τα υπόλοιπα δύο στις ΗΠΑ, στα εκεί εργοστάσια της Toyota. Μάλιστα, αυτά θα διατίθενται και με το εμπορικό σήμα της τελευταίας.  

Η Subaru ανακοίνωσε, επίσης, τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα για το 2023. Βάσει αυτών, καταγράφηκε αύξηση στις παγκόσμιες πωλήσεις της κατά 15% και αντίστοιχη αύξηση κατά 75% στα λειτουργικά κέρδη της, συγκριτικά με το 2022.

Subaru e-Boxer.
Advertisement

Ο Ατσούσι Οζάκι, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά στην Automotive News Europe: «Μέσω της προσέγγισης κοινής ανάπτυξης, κοινής παραγωγής και κοινής προμήθειας με την Toyota Motor Corp., θα διασφαλίσουμε ευελιξία στους τομείς ανάπτυξης και παραγωγής. Επίσης, μετριάζουμε τους κινδύνους σε μια εποχή που είναι δύσκολο να προβλεφθούν ξεκάθαρα οι μελλοντικές τάσεις».

Τέλος, ο Οζάκι δήλωσε ότι η Subaru θα συνεχίσει την εξέλιξη του υβριδικής διάταξης συστήματος e-Boxer. Από το φθινόπωρο του έτους θα ξεκινήσει στην Ιαπωνία η παραγωγή της επόμενης γενιάς του η οποία θα είναι πιο αποδοτική, σε σχέση με τώρα.

Advertisement