Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Diesel; Η Peugeot αντιστέκεται

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Diesel; Η Peugeot αντιστέκεται

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Diesel; Η Peugeot αντιστέκεται

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πολλοί κατασκευαστές «δαιμονοποίησαν» το πετρέλαιο γιατί η εξέλιξή του κοστίζει και στράφηκαν σε φθηνότερες αλλά λιγότερο αξιόπιστες και καθαρές λύσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot σε πείσμα των καιρών και παρά την αντίθετη απόφαση που πήραν άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να εγκαταλείψουν τους πετρελαιοκινητήρες εξακολουθεί να τους εξελίσσει και να τους διατηρεί σχεδόν σε ολόκληρη τη γκάμα των μοντέλων της αποτελώντας μοναδικές λύσεις για τους Έλληνες καταναλωτές.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Έλληνες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων διανύουν αρκετά χιλιόμετρα κάθε χρόνο οπότε και ένα πετρελαιοκίνητο μοντέλο θα μειώσει στο ελάχιστο το κόστος χρήσης και βέβαια θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την μεταπωλητική του αξία ως μεταχειρισμένο.

Advertisement
Advertisement

Επίσης μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός ότι η Peugeot αποτελεί την πρώτη επιλογή στα εταιρικά αυτοκίνητα με την συντριπτική πλειοψηφία των πωλήσεων να αφορούν σε πετρελαιοκίνητα μοντέλα.

Η Peugeot άλλωστε αποτελεί μία από τις λίγες αυτοκινητοβιομηχανίες που διαθέτει σε όλα σχεδόν τα μοντέλα της πετρελαιοκίνητη έκδοση τα οποία δεν μολύνουν καθώς εκπέμπουν ελάχιστες ποσότητες CO2 και NOx στην ατμόσφαιρα.

Με αυτό τον τρόπο οι αγοραστές των πετρελαιοκίνητων Peugeot διασφαλίζονται ότι οποιεσδήποτε μεταβολές στην φορολογία των αυτοκινήτων που απορρέουν από τις εκπομπές CO2 δεν θα τους επηρεάσουν εξαιτίας της υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούν με αποτέλεσμα να διατηρούνται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα οι εκπομπές ρύπων.

Advertisement

Όμως εκτός των παραπάνω ιδιαίτερης αναφοράς χρίζει και η εξαιρετική λειτουργία των πετρελαιοκινητήρων Peugeot οι οποίοι έχουν διακριθεί για τον ανεπαίσθητο θόρυβο που παράγουν σε αντίθεση με άλλους κινητήρες diesel ανταγωνιστικών εταιρειών που κάνουν πολύ αισθητή την παρουσία τους.

Ωστόσο η πραγματική επιτυχία ενός πετρελαιοκινητήρα στην παγκόσμια αγορά έγκειται στο γεγονός πόσο «καθαροί» είναι και αν πραγματικά πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές που ορίζει η ΕΕ.

Advertisement

Σε αυτόν τον τομέα η Peugeot έχει δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ για έρευνα ώστε να καινοτομήσει και να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Ο λόγος για την χρήση της τεχνολογίας Adblue που μειώνει σημαντικά τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου (NOx) που είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για το περιβάλλον και βέβαια εναρμονίζονται πλήρως με τα αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα και διαφυλάσσει τους ιδιοκτήτες των γαλλικών μοντέλων από οποιεσδήποτε μελλοντικές φορολογικές επιβαρύνσεις που μπορεί να επιβληθούν σε ρυπογόνους κινητήρες.

Να υπενθυμίσουμε πως η Peugeot έχει υιοθετήσει πλήρως το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro6 από τον Σεπτέμβριο του 2015 σε όλα τα μοντέλα της ενώ σήμερα πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα Euro 6.3 με χρήση της τεχνολογίας Adblue καθιστώντας τα γαλλικά μοντέλα πιο καθαρά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Advertisement

Το υδατικό διάλυμα AdBlue μετατρέπει το 98% των οξειδίων του αζώτου, σε αβλαβές άζωτο και υδρατμούς με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η πλήρης απαλλαγή των κινητήρων diesel της Peugeot από τις εκπομπές οξειδίων του Αζώτου, καθιστώντας τους, τους καθαρότερους πετρελαιοκινητήρες στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Συγχρόνως οι χαμηλές καταναλώσεις καυσίμου diesel, εξασφαλίζουν τις χαμηλότερες εκπομπές CO (μονοξειδίου του άνθρακα), προσφέροντας επιπρόσθετη αντιρρυπαντική προστασία στο περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Peugeot 308 σηματοδοτεί 130 χρόνια αυτοκινητιστικής αριστείας
Peugeot: Ηλεκτρική επέλαση και στα ελαφρά επαγγελματικά
Peugeot 3008 Hybrid: Όσα το κάνουν ξεχωριστό