Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διαμάχη μεταξύ Lamborghini και Gandini για τη νέα Countach

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διαμάχη μεταξύ Lamborghini και Gandini για τη νέα Countach

ΝΕΑ

Διαμάχη μεταξύ Lamborghini και Gandini για τη νέα Countach

ΝΕΑ

Ο Marcello Gandini είναι ο σχεδιαστής της Lamborghini Miura, της Lamborghini Countach και των πρώτων πρωτοτύπων Diablo. Γι’αυτό και η απουσία του ονόματός του, σε μία πρόσφατη ιστορία της Lamborghini, προκαλεί έκπληξη.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini σνομπάρει τον Marcello Gandini μετά τα σχόλιά του για την «Δήθεν νέα Countach».

 

Πρόσφατα, ο Marcello Gandini «τάραξε τα νερά» όταν είπε δημόσια την γνώμη του για την νέα Countach. Ο σχεδιαστής είπε μάλιστα ότι δεν ζήτησαν την γνώμη του για το νέο μοντέλο, ενώ είπε και πράγματα που μάλλον δεν άρεσαν στην εταιρία.

Advertisement
Advertisement

«Ο Marcello Gandini επιβεβαίωσε ότι δεν είχε κανένα ρόλο στην κατασκευή, του νέου αυτοκινήτου. Αντίθετα στην πρώτη Countach (από το 1971), ήταν ο σχεδιαστής και δημιουργός της. Το νέο μοντέλο, δεν αντανακλά το πνεύμα και το όραμά του. Ένα πνεύμα καινοτομίας, που κατά τη γνώμη του απουσιάζει εντελώς σε αυτό το νέο σχέδιο»

Τώρα, περιμένουμε μια άμεση απάντηση από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Ξέρετε με τον τρόπο που ο Ferruccio έριξε τόσο άμεσα το γάντι στον Enzo Ferrari, όταν ξεκίνησε τη δική του εταιρεία αυτοκινήτων…

Advertisement

Ωστόσο, η Lamborghini, σήμερα, φαίνεται να ακολουθεί μια διαφορετική διαδρομή. Η εταιρία από την Σαντ’ Άγκατα κυκλοφόρησε μια αναδρομή στην ιστορία της. Την αποκαλούν: «Η Lamborghini και οι καινοτόμοι του παρελθόντος». Μέσα από αυτήν, αναδεικνύει μερικούς από τους πρωταγωνιστές, που έχτισαν την εταιρεία.

Ο ίδιος ο Ferruccio εμφανίζεται για πρώτη φορά. Ακολούθησε ο Giampaolo Dallara, ο οποίος ήταν τεχνικός διευθυντής για την Miura. Η Carrozzeria Bertone, η εταιρεία που προσλήφθηκε για να ολοκληρώσει το σχέδιό της αναφέρεται, αλλά ο Gandini, το πραγματικό άτομο που δημιούργησε το σχέδιο όχι.

Advertisement

Στη συνέχεια τονίζεται ο Paolo Stanzani. Ανέπτυξε το πρόγραμμα των Countach και Urraco. Ο Gandini σχεδίασε και τα δύο αυτά αυτοκίνητα. Τέλος, αναφέρονται ο Bob Wallace, ο Franco Scaglione και ο Giulio Alfieri. Καθένα από αυτά τα άτομα το αξίζει απολύτως.

Ας είμαστε ειλικρινείς όμως. Πόσα από αυτά τα ονόματα γνωρίζατε πριν διαβάσετε αυτό το άρθρο; Τι γνωρίζουμε για τη Lamborghini; Ότι από την άποψη του σχεδιασμού, προκαλούν συναίσθημα και κεντρίζουν την επιθυμία. Όλα αυτά έγιναν, λόγω του Marcello Gandini και της δουλειάς που έκανε.

Advertisement

Είναι λυπηρό να βλέπεις τις συνεισφορές ανθρώπων, να μην αναγνωρίζονται από την ίδια την εταιρεία, για την οποία έδωσαν την ψυχή τους και όλα αυτά για μία διαφωνία. Σίγουρα δεν είναι ο τρόπος που θα το χειριζόταν ο Ferruccio Lamborghini.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η νέα Lamborghini Countach;
Lamborghini Countach: Πόσο (δεν) άλλαξε
Επίσημo: Η νέα υβριδική Lamborghini Countach έχει 814 άλογα!