Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διάκριση για τον PureTech της PSA

Ελλάδα 3:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διάκριση για τον PureTech της PSA

ΝΕΑ

Διάκριση για τον PureTech της PSA

ΝΕΑ

Η PSA Peugeot Citroën τιμήθηκε διεθνή θεσμό «International Engine of the Year Award», χάρη στους 3-κύλινδρους κινητήρες τεχνολογίας Turbo PureTech.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο βραβεύτηκε ως το καλύτερο στην κατηγορία «1.0-1.4 lt», μία βράβευση που έρχεται ως επισφράγισμα της επιτυχημένης πορείας του καθώς από το εργοστάσιο Française de Mécanique, στο Ντουβρέν της Γαλλίας, έχουν βγει ήδη περισσότερες από 10.000 μονάδες!

Η διάκριση αυτή, έγινε στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Βράβευσης των καλύτερων Νέων Κινητήρων της Χρονιάς – στην οποία συμμετέχουν 84 δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου από 34 χώρες – και πραγματοποιήθηκε για 17η φορά από το βρετανικό περιοδικό Engine Technology International (φέτος στην Στουτγάρδη της Γερμανίας).

Advertisement
Advertisement

Η νέα 3-κύλινδρη γενιά κινητήρων PureTech προσφέρει μειωμένη εκπομπή CO2 έως 18% (σε σχέση με τα προηγούμενα μοτέρ). Ο όμιλος PSA την τοποθετεί στα Peugeot 108, 208, 308, 2008, 3008 και 5008, στα Citroën C1, C3, C3 Picasso, C4, C4 Cactus και C4 Picasso, στα DS3 και DS4, καθώς και στα Dongfeng Peugeot 308S και 408.

Σχετικά με την βράβευση η Christian Chapelle, Αντιπρόεδρος στον τομέα Μηχανολογίας, δήλωσε: «Με εκπομπή CO2 μόλις στα 110.3 g/km, η PSA ηγείται στην ευρωπαϊκή αγορά στον τομέα της μείωσης των ρύπων. Η νέα διάκριση για τους 3-κύλινδρους κινητήρες Turbo PureTech επιβραβεύει την τεχνογνωσία και την τεχνολογία του Ομίλου στους κινητήρες βενζίνης. Είναι μία θαυμάσια αναγνώριση της τεχνολογικής προόδου που έχουμε σημειώσει με πρωτεργάτη το υπερσύγχρονο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης που έχει ως κύριο στόχο την κίνηση με την λιγότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου».