Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διαφήμιση Chevrolet των ‘30s

Ελλάδα 10:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διαφήμιση Chevrolet των ‘30s

ΝΕΑ

Διαφήμιση Chevrolet των ‘30s

ΝΕΑ

Η καμπάνια της Chevrolet για την προώθηση του μοντέλου Six των αρχών της δεκαετίας του ’30, είναι εντυπωσιακή από κάθε άποψη. Κυρίως όμως, για τα άρτια ελληνικά που χρησιμοποιεί.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Το διαφημιστικό της Chevrolet για το Six, είναι ένα μικρό αριστούργημα, από αυτά που πολλά χρόνια τώρα, δεν βλέπουμε. Είναι ένα κλασσικό δείγμα προσέγγισης του «άβγαλτου» στα αυτοκινητικά δρώμενα κοινού, που με πολύ ωραίο τρόπο «φωτογραφίζει» τα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου αλλά και το μεγαλείο της αυτοκινητοβιομηχανίας που το παράγει. Η κραταιά τότε General Motors, είχε και στην Ελλάδα πολύ δυνατή εκπροσώπηση για τα δεδομένα της εποχής.

Advertisement
Advertisement

Checrolet SIX boi 530

Στο κείμενο που συνοδεύει την εικόνα, η προτροπή είναι σαφής: «Μεταβείτε στο Σαλόνι της Εκθέσεως και επιθεωρήστε τον κινητήρα. Ακόμη καλλίτερον, ζητήστε από τον πράκτορα (!) να προετοιμάσει δι’ υμάς ένα δοκιμαστικόν ταξείδιον, δια να δυνηθήτε να αντιληφθήτε (δηλαδή, για να μπορέσετε να καταλάβετε) περί της ικανότητος αυτού του κινητήρος». Βλέπετε το 6κύλινδρο μοτέρ της Chevrolet ήταν το «δυνατό χαρτί» για το μοντέλο και προβαλλόταν ανελλιπώς. Όλο το κείμενο αξίζει να το διαβάσει κανείς για να διαπιστώσει πόσο ευγενική ήταν η προσέγγιση των υποψηφίων αγοραστών τότε. Για να προσελκύσει κόσμο στην έκθεση της εταιρείας και να θαυμάσει από κοντά το τεχνολογικά προηγμένο προϊόν της Chevrolet. Άλλες εποχές. Με ομοιότητα στο σήμερα αναφορικά με την οικονομική δυσκολία του κοινού αλλά και μια ομορφιά που αντικατοπτρίζει την αγνότητα της εποχής.

chevrolet-six-standard-sedan-1932 boi 640

Advertisement