Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Devel Sixty: Το τέρας αμάν!

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Devel Sixty: Το τέρας αμάν!

ΝΕΑ

Devel Sixty: Το τέρας αμάν!

ΝΕΑ

Παρά την εξέλιξη του θηριώδους από άλλο πλανήτη Sixteen hypercar τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Devel κατάφερε να κλέψει πολύτιμο χρόνο προκειμένου να δημιουργήσει αυτό: το Devel Sixty. Η αυτοκίνηση αποκτά νέα έννοια με τέτοια τέρατα…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ουσιαστικά ένα όχημα στρατού για το δρόμο, το Sixty κάνει κάθε άλλο όχημα με 16 τροχούς να μοιάζει με παιδικό παιχνίδι. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει λάθος ότι είναι η τελευταία δημιουργία της NASA σχεδιασμένη για να εξερευνήσει τη Σελήνη.

Δεν υπάρχει έκπληξη ότι το όχημα πρέπει ακόμα να περάσει από το στάδιο του πρωτοτύπου, αλλά αν το αυτοκίνητο παραγωγής μοιάζει παρόμοιο, θα είναι αναμφισβήτητα το πιο γελοίο αυτοκίνητο στο δρόμο που δημιουργήθηκε ποτέ, κάνοντας τη Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 να μοιάζει με παιδικό παιχνίδι.

Advertisement
Advertisement

Devel-Sixty-tsiro-640

Η Devel ισχυρίζεται ότι το Sixty τροφοδοτείται από έναν υπερσυμπιεστή V8 6,7 λίτρων που παράγει 720 ίππους και ροπή 1.000 Nm. Παρόλο που οι αριθμοί αυτοί είναι σχετικά καλοί σε σύγκριση με τους 5.000 ίππους που υποσχέθηκε το υπέρ-αυτοκίνητο Devel Sixteen, είναι πιθανότατα περισσότερο από αρκετοί για ένα όχημα αυτού του είδους.

Όπως τον αναφέραμε, ο εξωτερικός σχεδιασμός του είναι απολύτως παράλογος. Για αρχάριους, υπάρχουν έξι τεράστιοι τροχοί, τεράστια ελαστικά και ένα αμάξωμα πολύ μακριά από τα δεδομένα ενός συμβατικού αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα, η εκτέλεση έχει ένα μικρό αλεξήνεμο και μόνο δύο μικρά πλευρικά παράθυρα. Το υπόλοιπο του εξωτερικού τμήματος δεν εμφανίζει τίποτα περισσότερο από μπόλικο γυαλιστερό μαύρο πλαστικό.

Advertisement

Παραμένει ασαφές εάν και πότε η Devel σκοπεύει να κάνει το Sixty πραγματικότητα εντάσσοντας το στην παραγωγή.