Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν θέλει SUV η Koenigsegg

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θέλει SUV η Koenigsegg

ΝΕΑ

Δεν θέλει SUV η Koenigsegg

ΝΕΑ

Μπορεί ακόμα και αυτοκινητοβιομηχανίες που παραδοσιακά κατασκεύαζαν σπορ αυτοκίνητα να «ανοίγουν» τη γκάμα τους αποκτώντας και SUV (τρανά παραδείγματα η Maserati με τη Levante και η Lamborghini με την Urus), όμως αυτή η «μόδα» δεν επηρεάζει άπαντες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Στην απέναντι όχθη βρίσκεται η Ferrari αλλά και η Koenigsegg, πράγμα που επιβεβαίωσε στο περιθώριο του 86ου Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης ο ιδιοκτήτης της.

Συγκεκριμένα, ο Christian von Koenigsegg μίλησε στο περιοδικό Top Gear και είπε τα εξής: «Για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα SUV, θα πρέπει να επεκτείνουμε το ανθρακονημάτινο σασί που χρησιμοποιούμε ως βάσει. Να διατηρήσουμε το εμπρός και το πίσω μέρος ως έχουν αλλά να ενισχύσουμε τη δομή του… τεχνικά δεν νομίζω πως θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Όμως θα ήταν ένα πολύ άγριο SUV, με καθίσματα bucket, τεράστιους αεραγωγούς και πολλά άλλα που έχω την αίσθηση πως η αγορά θα αποδεχόταν. Όμως δεν είμαι λάτρης των SUV. Για μένα είναι θεμελιωδώς λανθασμένη η προσέγγιση δημιουργίας τέτοιων οχημάτων. Είμαι σίγουρος πως θα μπορούσαμε να πουλήσουμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο αλλά δεν θέλουμε να έχουμε κάτι τέτοιο στη γκάμα μας».

Advertisement
Advertisement

Βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ. Μένει να δούμε αν οι τάσεις της αγοράς θα επιτρέψουν στη σουηδική μάρκα να παραμείνει πιστή στα πιστεύω της.